szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett a Jobbik a NAV-nál Kőhegyi István, az MSZP baranyai szervezete egyik vezetője ellen, akinek 49 milliós adósságból 70 milliós vagyona lett - mondta a köztévé péntek esti Híradójában Németh Zsolt, a párt országgyűlési képviselője.

Kőhegyi István gyanús körülmények között szerezhette több tízmilliós vagyonát - közölte a köztévé műsorában Németh Zsolt. Azt mondta, napok óta hiába várja a képviselő magyarázatát, ezért pénteken kezdeményezte a vizsgálatot az adóhivatalnál. Kőhegyi Istvánt a Híradó is hétfő óta keresi, de nem tudták elérni.

A műsorban csütörtök este számoltak be arról, hogy pár év alatt 49 millió forintos adósságából 70 milliós megtakarítása lett Kőhegyi Istvánnak. Információik szerint Kőhegyi István 2010-es országgyűlési képviselői vagyonnyilatkozatában 2 millió forintos vagyon és 49 milliós adósság szerepelt. 

Egy frissen nyilvánosságra került bankszámlakivonaton viszont közel 71 millió forintos egyenleg szerepel - tették hozzá. A Híradó idézte Kőhegyi István hétfői nyilatkozatát, amelyben az állt: nem bűn magyarországi bankszámlán olyan vagyont tartani, amivel el tud számolni. Jelezte, hogy feljelentést fog tenni, mert szerinte banktitok került nyilvánosságra.

A Híradó szerdán megkérdezte az ügyről Mesterházy Attila pártelnököt, aki azt válaszolta, beszélt a politikussal, aki azt mondta neki, hogy legálisan szerezte vagyonát, és ezt elhitte neki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Podcaster lesz Áder János

Podcaster lesz Áder János

Új limitált szériát kapott a 43 éve gyártott Lada Niva

Új limitált szériát kapott a 43 éve gyártott Lada Niva

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson

Trump „egy Trump nevű ürgére” szavazott az elnökválasztáson