szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Körömollós támadó, pofonok a legelőn, BOT-Akadémia. Szerencse, hogy a rendőrség résen van. Bűn az élet: a hvg.hu heti hiperrealista híranzixa a police.hu hírei alapján.

Öt hónapig tartott a szegedi rendőröknek lefolytatniuk a nyomozást egy olyan ügyben, amelyben a betörő az elemlámpáját rabolta el annak a bácsinak, aki bátran fellépett a betolakodó ellen és meg is futamította őt. A tettest, a 20 éves K. Jánost már egy nappal a tavaly novemberi eset után elfogták, és mindent be is ismert. Ennek ellenére a nyomozás csütörtökön zárult. 

A héten a pedikűrollós támadó sem kerülte el a felelősségre vonást. A budapesti L. Gyula. március 18-án a Tompa utcában mobilt és lakáskulcsot vett el, s amikor a sértett visszakövetelte azokat, a férfi a körömollójával fenyegetőzve védte szerzeményeit. Dulakodás kezdődött, amelynek a készenlétiek vetettek véget.

Bíróság elé állítják a pofozkodó P. Karolinát, aki még februárban okozott nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket áldozatának a Somogy megyei Hencsén. A nőt még aznap előállították a kadarkúti rendőrősön.

©

Nem tudta elvinni a táskát

Nettó százezer forintot ad a rendőrség a nyomravezetőnek, aki segít megtalálni azt a 40 év körüli, 160 cm magas, zöld vagy szürke színű polár pulóvert viselő férfit, aki a felhívás szerint március 13-án éjjel Dunaharasztiban szexuálisan zaklatott és bántalmazott egy 20 éves nőt, és megpróbálta elvenni táskáját.

Egy legelővel kapcsolatos nézeteltérésből lett bántalmazás: a vita egy hajdúdorogi nő és volt férje között pattant ki, az asszony a végén még a kutyáját is ráuszította korábbi párjára.. Az 55 éves nőt a vita tárgyát képező legelőn találták meg a rendőrök. Előállították a helyi rendőrőrsön és súlyos testi sértés elkövetésével meggyanúsították.

Menekült vagy gázolt az autójával egy nő Tonponáron tavaly decemberben? -  ezzel a rejtvénnyel állt elő a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság az elmúlt napokban. Sz. Beáta autójával el akart indulni, amikor a járműve mellett álló férfi „nekiugrott az autó jobb oldali első sárvédőjének, majd a motorház tetejének, felugrott a motorháztetőre és végül a jármű lendületétől megpördült és a földre esett”. A rendőrság gyanúsítása alapján inkább az látszik, hogy a férfi elől, akivel összeveszett, Sz. Beáta nem menekülni próbált, hanem elgázolta őt.

A kutya buktatta le

 Elásták az ellopott szárnyasokat, de a kutyájuk lebuktatta őket: így foglalható össze az az ügy, melyben B. András, S. Barnabás és L. Piroska úgy bukott le, hogy a kedvencük kiásta a rendőröknek az ellopott baromfit. L. Piroska ellen állatkínzás miatt is indult eljárás, mivel a tyúkokat ő ásta el élve, hogy elrejtse a zsákmányt.

A megkerült tyúkok
©

Saját édesanyját akarta kirabolni a 18 éves Patrik, aki egy DVD lejátszót akart elvinni, de anyja nem hagyta. A fia erre erőszakoskodott, az édesanyja viszont feljelentette a rendőrségen. A fiatalemberrel szemben rablás kísérlete miatt járnak el a rendőrök.

Technikusok

A Sopronban megtartott Országos Bűnügyi Technikai Versenyen húsz csapat közül a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság technikusai bizonyultak a legjobbnak.  Cecén rendőrőrsöt adtak át, a szeghalmi rendőrkapitány polgárőr vezetőket hívott megbeszélésre és tapasztalatcserére.

„BOT Akadémián” vettek részt a héten a hajdúböszörményi szépkorúak: a városi kapitányság bűn- és baleset-megelőzési oktatási programját hallgatthatták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Jóval ellenállóbb az indiai köles a klímaváltozással szemben, mint a búza

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Parkolóhelyeket szüntetnek meg a Nefelejcs utcában, ahol évente 466-szor akad el a troli

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni

Le Monde: A Szputnyik vakcina Putyin politikai fegyvere, és nem fél használni