szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Összesen hét új villamos áramszedője sérült meg Debrecenben egy úgynevezett szakaszszigetelő meghibásodása miatt. Ez okozta a múlt pénteki és szombati üzemzavart a város második villamosvonalán, amelyet február végén adtak át. A Debreceni Közlekedési Vállalat bejelentette a kivitelezőhöz a kárigényét, ami valószínűleg több millió forint – írja a Dehir.hu.

A debreceni 2-es villamos vonalán péntek este volt az első üzemzavar. Éjszaka javították a felsővezetéket, másnap elindultak a villamosok, de szombaton megint leálltak, pótlóbuszokra volt szükség, és csak vasárnap állt helyre a közlekedés.

A szakemberek szerint az egyik úgynevezett szakaszszigetelőben egy fém elem csavarrögzítése fellazult a Dózsa György úti felsővezetéken. Emiatt az elem elfordult, és a villamosok áramszedőinek útjába került. Emiatt több villamosban keletkezett kár. A hét megsérült jármű közül háromhoz még nem sikerült pótalkatrészt beszerezni – olvasható a cikkben.

A hiba okáról jegyzőkönyvet vettek fel. A DKV-nál azt mondták, hogy a szakaszszigetelést végző alvállalkozó elismerte a hibát, és a közlekedési társaság már be is jelentette a kárigényét.

Több millió forint lehet a kár. A Dehir.hu szerint a kivitelező azt ígérte, hogy nemsokára az egész rendszert felülvizsgálják. A debreceni 2-es villamosok az utolsó hírek szerint rendben közlekednek.

Az új debreceni villamosvonalra összesen tizennyolc járművet gyártott a spanyol CAF, Debrecenbe már megérkezett tizenhét villamos, és az utolsót is nemsokára leszállítják.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

Ez a fogkefe rásegít, ha úgy érzékeli, nem mossa rendesen a fogait

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

A luxuslakások árait nem törte le a járvány

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében

Van rosszabb a világjárványnál, legalábbis George Clooney legújabb filmjében