szerző:
hvg.hu

Valószínűleg még mindig nem teljes Rogán Antal Fidesz-frakcióvezető és V. kerületi polgármester vagyonbevallása, a politikus ugyanis hiába módosította eddig már kétszer a hivatalos vagyonnyilatkozatát, a tetőkertjét még mindig nem vette bele. Az Együtt-PM-es Juhász Péter és a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs ezekben a percekben próbálják kikérni Rogán vagyonnyilatkozatát az V. kerületi önkormányzattól.

Mint ismert, Rogán Antal eddig kétszer írta át a parlament honlapján elérhető vagyonnyilatkozatát: először azt javította, hogy nem fele részben, hanem teljes egészében tulajdonosa a II. kerületi, Pasa Parkban található 149 négyzetméteres lakásuknak, másodjára pedig azt írta át benne, hogy a lakás nem is 149, hanem 185 négyzetméteres, miután télikert kialakításával megnövelték, illetve tartozik hozzá egy garázs és egy tároló is.

A 444.hu viszont azt írja, a Fidesz frakcióvezetője még mindig nem vallotta be teljes vagyonát, az ugyanis még mindig nem szerepel a nyilatkozatában, hogy a felesége 52 százalékban (az V. kerületi alpolgármester feleségével közösen) tulajdonos a társasházban egy lakásban, ezt a lakrészt pedig szintén összenyitották a Rogán Antal tulajdonában lévő lakással, összesen így egy 255 négyzetméteres lakásban laknak.

A ház alapító okiratában emellett az szerepel, hogy a 184,53 négyzetméteres, Rogán Antal tulajdonában lévő lakáshoz – a nappali-étkezőn, 3 szobán, 3 fürdőszobán, egy külön WC-n, konyhán, két közlekedőn, egy előszobán, kamrán, gardróbon és télikerten kívül – tartozik egy 94,64 négyzetméteres tetőkert is, ezt a politikus azonban még mindig kihagyta a vagyonnyilatkozatából.

A lap felveti, hogy elképzelhető, hogy a tetőkert valójában a társasház osztatlan közös tulajdona lehet, de Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter azonban éppen amiatt módosította vagyonnyilatkozatát kedden, hogy az osztatlan közös tulajdonban lévő ingatlanban meglévő tulajdoni hányadot is fel kell tüntetni a vagyonnyilatkozatban.

Eközben szerda délelőtt az Együtt-PM-es Juhász Péter és a DK-s Kerék-Bárczy Szabolcs bementek az V. kerületi önkormányzathoz, hogy kikérjék a jegyzőtől Rogán páncélszekrénybe zárt vagyonnyilatkozatát. A jegyző tudósítónk szerint felhívta az alpolgármestert és az illetékes bizottságokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A dohánycégekkel gyűjtetne csikket az EP

A dohánycégekkel gyűjtetne csikket az EP

Meghan Markle gyereket vár

Meghan Markle gyereket vár

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

Úgy várják a szállodások október 23-át, mint a karácsonyt

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

Ez elég menő lesz: élőben lehet követni Rembrandt Éjjeli őrjáratának a restaurálását

Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson

Azt ígérik, marad az ingyenes oktatás a Corvinuson

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból

Valami történt a Wellhello-körül: többen távoztak a zenekarból