szerző:
MLF
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kordonok akadályozzák az Együtt-PM-et a vasárnapi eredményváró megszervezésében. A párt szerint az önkormányzat – napokkal azután, hogy kijelölték a rendezvény helyszínét –, építési engedélyt adott ki a területre, az építési cég pedig fel is vonult.

Körbekerítette egy építési cég annak a közterületnek egy részét, ahol a Bajnai Gordon vezette Együtt-PM tartotta volna vasárnap az eredményváró buliját. A párt a főváros VII. kerületében lévő Madách utcába szervezte a vasárnapi rendezvényét, amit hetekkel ezelőtt be is jelentettek a rendőrségen, ennek ellenére szombaton kordonokba ütköztek – közölték a hvg.hu-val az Együtt-PM sajtóosztályán.

A párt rendezvényért felelős munkatársai még március 15-ét követően bejelentették a rendőrségen, hogy az április 6-i eredményvárót a Madách Imre út és a Rumbach Sebestyén utca kereszteződésénél lévő területre tervezett választási központjukban tartják, a sátrakat és a pódiumot vasárnap tervezték felállítani. Az Együtt-PM a héten kiadott közleményében az szerepel, a szervezet „politikusai – szavazatuk leadása után – (…) 16 órától folyamatosan érkeznek a választási központ helyszínére”, továbbá sátrakat húz fel a párt a közterületre, ahol a médiának is helyet biztosítanak.

Az önkormányzatnak eszébe jutott építkezni

Az Együtt-PM szervezői viszont szombaton reggel azt tapasztalták, hogy a megjelölt helyszínen egy építkezési cég kordonokat húzott fel, hogy a közelben folyó felújítási munkálatokat ebbe az irányba folytassa. A képen jól látszik, hogy a megállni tilos tábla hatálya április 5-e 18 órától április 7-e reggel 4 óráig tart. Tehát pont szombat estétől hétfő hajnalig.

Kordonok a Madách utcában
©

A párt kommunikációért felelős stábja – ahogy a hvg.hu-nak elmondták – megkereste az ügyben a rendőrséget, hiszen a korábbi bejelentésüket – elmondásuk szerint – a BRFK fenntartások nélkül tudomásul vette. A rendőrség a bejelentést követően – az Együtt-PM szerint – érdeklődött az építkezést bonyolító cégnél, hogy április 6-án, vasárnap ebbe az irányba kívánják-e kibővíteni a munkálatokat, de a párt úgy tudja, a rendőrség akkor még nemleges választ kapott, ezért a rendőrség tudomásul vette a szervezet bejelentését.

Most viszont a BRFK arról értesítette a pártot, hogy április 2-án – tehát napokkal az Együtt-PM bejelentkezése után – a területileg illetékes önkormányzat kiadott egy építési engedélyt erre a területre, a cég pedig ezért vonult fel a kordonokkal. Az Együtt most a rendőrség segítségét kéri a kordonok eltávolításához, hiszen a korábbi tervekben nem szerepelt, hogy itt építkezni fognak. A hvg.hu-nak a párt sajtóosztályán azt mondták, itt akarják megtartani a rendezvényüket, nem akarnak más helyszínt keresni csak azért, mert a fideszes vezetésű önkormányzat – szerintük szándékosan – rászervezett az eredményvárójukra.

A rendőrség tud az ügyről

Cikkünk megjelenése után az Együtt-PM kiadott egy közleményt, melyben leszögezik: amennyiben szombat délután 4-ig az önkormányzat nem viteti el a kordonokat és a konténereket, hivatali visszaélés miatt feljelentést tesznek.

Megkerestük a rendőrséget, hogy mikor és ki jelentkezett be a területre, és amennyiben tudomásul vették az Együtt rendezvényét, mi a teendőjük a kordonokkal. A Budapesti Rendőr-főkapitányság elismerte, hogy az önkormányzat az illetékes az ügyben. Mint írták: a párt bejelentését "a rendőrség tudomásul vette. További kérdéseivel forduljon a területileg illetékes önkormányzathoz".

Természetesen keressük az önkormányzatot is az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MLF Itthon

Megvédte a Fideszt kisegítő kormányt a rendőrség

Hiába áll védjegyoltalom alatt a "Magyarország jobban teljesít" szlogen, hiába fizetett súlyos milliókat érte a kormány egy magáncégnek, a rendőrség szerint nem követett el hűtlen kezelést a kabinet, amikor azt ingyen átadta a Fidesznek. A BRFK elutasította a baloldali ellenzék feljelentését.