szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az eddigi köznevelési államtitkár, Hoffmann Rózsa más feladatot kap – mondta Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Hoffmann azt mondta: már februárban jelezte, hogy nem akar tovább államtitkár lenni, de hogy milyen formában és hol dolgozik tovább, azt nem árulta el.

Hoffmann Rózsa nem köznevelési államtitkár folytatja munkáját – közölte Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön a Hír Tv-vel. Harrach azt mondta, Hoffmann az oktatás területén marad, de más feladatot fog kapni.

A televízió közlése szerint az új kormány összetételéről már voltak előzetes egyeztetések, ahol konkrét nevek is szóba kerültek, de a végső döntést személyi kérdésekben Orbán Viktor miniszterelnök hozza meg.

Kérdésre az államtitkár március 20-án sajtótájékoztatón azt mondta, hogy elkötelezett az iskolaügy javításában, ezért bármilyen feladatot szívesen vállal a jövőben, ami ezt lehetővé teszi. Az MTI információi szerint Hoffmann Rózsa neve felmerült a pedagógus kar lehetséges vezetőjeként és az Országgyűlés oktatási és tudományos bizottságának elnöki posztjának esélyeseként is.

Hoffmann Rózsa csütörtökön egy más témában tartott sajtótájékoztatón azt mondta: már februárban jelezte az emberi erőforrások miniszterének, hogy nem szeretné köznevelési államtitkárként folytatni munkáját. Kiemelte: az elmúlt négy évben minden elemében megújították a köznevelés rendszerét, gondosan végiggondolt "rendszerváltozás" közepén vannak. Ez egy olyan folyamat volt, amit április 6-án nagy igennel fogadott az ország - mondta. Ebben az összefüggésben, hogy éppen ki az a személy, aki folytatja a munkát, másodlagos, és az ő személye sem elsődleges - tette hozzá.

Azt mondta, mivel hivatalos választ még nem kapott, nem illő arra a kérdésre választ adnia, hogy milyen formában és hol dolgozik tovább.

Korábban Balog Zoltán emberi erőforrás miniszter azt mondta, több államtitkári poszton is változások lesznek a minisztériumában. Úgy tudjuk, hogy Szócska Miklós egészségügyi államtitkárt Sélleiné Márki Márta, az OEP főigazgatója, vagy Zombor Gábor kecskeméti polgármester válthatja, de elképzelhető, hogy Hoffmannon kívül a felsőoktatási államtitkár, Klinghammer István helyére is új ember kerül.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkárként kezdte pályafutását az Orbán-kormányban az Emmi csúcsminisztériumának létrehozása után. 2013 februárjában a külön felsőoktatási államtitkárság létrehozása és Klinghammer István kinevezése után köznevelési államtitkárként folytatta a munkát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!