szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Folytatni kell a fertőtlenítést a Szegedi Tudományegyetem gyermekklinikájának koraszülött intenzív osztályán, ahol korábban klebsiella pneumoniae fertőzést fedeztek fel.

A klinika közleménye szerint az egyetem a fertőzés felfedezésekor a járványügyi hatóságokhoz fordult. A hatóság javaslatára a részleg szombat óta zárlat alatt van, az érintett helyiségekben a fertőtlenítést elkezdték.

A tisztiorvosi szolgálat folyamatosan ellenőrzi a fertőtlenítés hatásosságát. Csütörtökön kiderült: a vizsgált minták között még találtak pozitívat, ezért a klinika vezetősége úgy döntött, hogy folytatni kell a fertőtlenítést. Emiatt az SZTE gyermekklinikán a koraszülött csecsemőket ellátó osztály várhatóan a jövő hét elején költözhet vissza a fertőtlenített helyiségekbe.

Egy koraszülött csecsemő vasárnap meghalt, de feltehetően nem a fertőzés miatt. Rajta kívül négy, régóta az osztályon kezelt, több műtéten átesett fertőzött koraszülöttet találtak. A fertőzésen átesett négy baba állapota az orvosok és ápolók erőfeszítéseinek köszönhetően továbbra is stabil – tették hozzá.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Megmentik-e az önként adózó lokálpatrióták a városokat?

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Yuval Noah Harari: Leckék a járvány első éve után

Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig

Még egyeduralkodó a Tesla Amerikában, de lehet, hogy nem sokáig