szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Húsvét kora este avatják az elmúlt évek egyik legtöbbet vitatott építményét, a falu lakosságának többszörösét befogadni képes, Orbán Viktor házának szomszédságában található felcsúti stadiont. Hétfőn a Real Madrid fiatal játékosai is kipróbálhatják az új, Puskás Ferenc beceneve után Panchónak nevezett pályát.

Most érkezett

Az Együtt-PM a DK-tól külön tüntetett

Szigetvári Viktor, az Együtt-PM politikusa Felcsúton az MTI-nek azt mondta, „50-100 nézővel rendelkező csapatnak nincs szüksége ekkora stadionra”, ez nem európai dolog, mert Angela Merkel nem épít futballstadiont a saját kertjében, mint ahogy Francois Hollande sem épít rögbipályát és David Cameron sem épít krikettpályát. „Keleties pöffeszkedés folyik Felcsúton” – tette hozzá Szigetvári az MTI szerint.

A stadiont a Puskás Suzuki Kupa nevű labdarúgótorna keretében avatják fel. Délután 4-kor leplezték le Puskás Ferenc új szobrát a faluban, fél órával később felszentelték és megáldották a stadiont, végül a Real Madrid meccse előtt kezdődött a felavató ünnepség is kora este hatkor.

©

– A Pancho megépítéséhez egy kisebb centerpályát bontottak el, a helyén épült a 3800 férőhelyes befogadóképességű aréna – a faluban 1800-an laknak –, amely már az idei kupadöntő helyszíne.

– Az új utánpótlás-stadion a híres magyar építész, Makovecz Imre tervei alapján készült, de a végleges terveket már nem ő készítette.

– A stadiont a Puskás Akadémia építette, melyet a miniszterelnök alapított. Az alapítvány vezetője Mészáros Lőrinc, a falu polgármestere, az ő cége részt vett az építkezésben, egyben támogatói táblája a Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Közgép táblájával együtt kint van a pálya szélén.

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3

Csisztu nem akart ítélkezni

A műsorvezető azt mondta a hvg.hu-nak, hogy hadd ne ítélje meg, mekkora a különbség a magyarországi meccsek, és az általa közvetített francia, olasz, angol bajnokságok színvonala között. Ennek ellenére azt reméli, hogy a pályán lévő korosztály "egy kicsit képes lesz csökkenteni a különbséget". Csisztu roppant népszerű a megjelentek körében, tudósítónk szerint többen szelfit készítettek a műsorvezetővel.

A Terrorelhárítási Központ visszautasítja Gyurcsányék vádjait

"A DK állításával szemben a mai napon a Terrorelhárítási Központ egyetlen munkatársa sem került semmilyen kapcsolatba a DK perfomanszra készülő aktivistáival és nem is intézkedett a helyszínen" - írta a DK állításaira válaszul a TEK hétfő esti közleményében. A DK azt állította, hogy a TEK nem engedte, hogy az aktivistáik focizva tüntessenek az aréna átadása ellen

Sem Orbán, sem Mészáros Lőrinc nem mondott beszédet

Feltűnő, hogy sem az Akadémia alapítója, sem annak elnöke nem ragaszkodott ahhoz, hogy fellépjen az avatón.

Simicskó, Mészáros, Orbán Viktor
©

Szepesi: "Puskásék ilyenkor már kész játékosok voltak"

Szepesi György, rádióriporter, a nagy meccsek legendás kommentátorja a hvg.hu-nak azt mondta az avató ünnepségen, hogy az a különbség a mai játékosok és Puskásék nemzedéke között, hogy Puskásék ennyi idősen, legkésőbb 18 éves korukra már kész játékosok voltak, míg a most pályára lépők közül senki nincs olyan szerinte, akinek esélye lenne, hogy a közeljövőben a válogatott közelébe kerüljön.

Rossz emlékek

2008-ban hasonló párosítás volt, de akkor kikapott az Akadémia csapata a Madridtól. 2012-ben szintén elveszítették a döntőt.

Nyilasi Tibor libabőrös lett

A volt válogatott focista nagyon jól érzi magát a Pancho Arénában - fejtette ki a Sport Tv közvetítésében. Biztos benne, hogy "Öcsi bácsi" szelleme a fiatalok előtt fog lebegni. A kommentátor pedig azt mondta, "nem tudja szavakba önteni", hogy Magyarországon ilyen körülmények vannak.

Kijöttek a csapatok

"Furcsa ezt mondani", hogy ilyenre sor kerülhet - így konferálták fel a Sport Tv-ben a Real Madrid és magyar csapat mérközését. Ezzel az avató ünnepség véget ért.

©
1 2 3

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!