szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Elvitték a széfet Welsz Tamás lezárt Logodi utcai irodájából – írja a Blikk, mely szerint a bútorokat is kipakolták, leszerelték a világítótesteket, a zárakba pedig pillanatragasztót nyomtak. Az irodát korábban a Nemzeti Nyomozó Iroda zárta le.

A Blikk információi szerint nagyjából egy héttel ezelőtt feltörték Welsz Tamás irodáját, amelyet március 3-án a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai átkutattak, az ott talált dolgok egy részét magukkal vitték, egy részéről pedig leltárt készítettek.

A lap emlékeztet, hogy a helyiséget, a széfet és az ajtó zárját a rendőrök a munka végeztével lepecsételték. Az elkövető a gyanú szerint a férfihoz közel álló személy lehetett.

A Logodi utcai irodából nem a páncélszekrény tartalmát vitték el, hanem az egész széfet. A lap úgy tudja, a páncélszekrényben nagyjából 30 millió forintnyi forint, euró és afrikai fizetőeszköz volt, de ugyanúgy voltak benne iratok is. Szintén elvitték az összes bútort, a világítótesteket is leszerelték, a zárakba pedig pillanatragasztót nyomtak. Ez ügyben az eljárást az I. kerületi rendőrkapitányság folytatja.

Az akció a Welsz Tamás halála után indult örökösödési eljárást is érinti, hiszen a Simon-ügy koronatanújának édesapja és lánya is igényt tart a hátramaradt vagyonra.

Egy másik széf

Welsz Tamás másik, érdi lakásának széfjét a férfi halála után volt élettársa, Horty Andrea ürítette ki. Abban a páncélban nagyjából 20 millió forint értékű valuta, egy Rolex, egy Omega és két másik nagy értékű karóra is volt, néhány fontos dokumentummal együtt. Másnap az asszony újból visszatért a lakáshoz, és iratokkal teli dobozokat cipelt ki a ház előtt parkoló autójába. Az Országos Rendőr-főkapitányság az ügyben a nyomozás tényét megerősítette.

Mint ismeretes, Welsz Tamás egy rendőrautóban lett rosszul és halt meg éppen akkor, amikor a hatóságokkal együttműködve Simon Gábor szocialista képviselőre terhelő bizonyítékokat adott át a politikus titkos bankszámlája és vagyona kapcsán indult eljárásban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!