szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Új Magyar Gárda a meghirdetett időpont helyett már délelőtt felsorakozott a Kossuth-téren. A Jobbik fogadta az anyaföldet hordozó egyenruhásokat, amit leraktak a Hazatérés Templománál.

Az Új Magyar Gárda talicskával érkezett Budapestre
©

A hirdetménnyel ellentétben nem fél 2-kor, hanem már 11-kor megtartotta ünnepélyes rendezvényét az Új Magyar Gárda, akiket Magyar Zoltán fogadott a Jobbiktól a Kossuth-téren. A Nádor utcán vonultak fel katonás rendben a szabadság téri Hazatérés Templomához egy talicskával az élen. 

©

Hegedűs Lorántné nyitott nekik kaput, és lerakták a napokkal ezelőtt Heves megyéből hordozott zsákot, melybe az anyaföldet szimbolizáló földet lapátolták bele. Az ünnepség záróakkordjaként elhangzott az Adjon az Isten szebb jövőt! felkiáltás. A gárdisták ezek után a Hajógyári-szigeten, a Jobbikkal folytatják május 1-ei programjaikat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!