szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Letartóztatták, majd négy nap után kiengedték Varga Bélát, a kuruc.info tulajdonosát – számolt be a Hír24. A lap szerint néhány hónap múlva akár le is kapcsolhatják az oldalt.

Letartóztatták a kuruc.info oldal tulajdonosát az Egyesült Államokban, majd négy nappal később óvadék fejében kiengedték – írja a Hír24.

Varga Béla állítólag életveszélyesen megfenyegetett egy magyar szervezetet, a Tett és Védelem Alapítványt képviselő ügyvédi irodát, amely a portálja miatt citálta bíróság elé Amerikában. Az alapítvány a portál szerzőinek anonimitását szeretné megszüntetni.

Ezzel párhuzamosan a Fővárosi Főügyészség szóvivője azt mondja, hogy töröltetnék a honlapon tavaly megjelent holokauszttagadó cikket. Ha minden az ügyészek akarata szerint alakul, a Hír24 számításai szerint a kuruc.infót lekapcsolhatják néhány hónap múlva.

Varga Béla őrizetbe vételéről a hvg.hu is hallott, a férfi munkatársunknak tagadta, hogy ilyen történt volna. Az amerikai bűnügyi nyilvántartás mindenesetre tartalmaz egy Varga Béla nevű férfit, akinél az őrizetbe vétel helyszíne ugyanaz a Healdsburg, mint a kuruc.infóval összefüggésbe hozott Varga Béla lakhelye.

Vargával korábban kaliforniai házában a hvg.hu munkatársa készített interjút, amit itt olvashatnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

870 lóerőre húzták a Ford Mustangot

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok

Hiába a világjárvány, környezettudatosabbak nem igazán lettek a magyarok