szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szegedi Virág cukrászda egykori dolgozói szerint nincs meg a híres herendi porcelán burkolatú kávéfőző gép, és nemcsak a Kis Virágban szedték le a fali márványt. Egy széfet rejtő pultnak is nyoma veszett – legalább is így látják a fotók alapján, amelyeket a héten készítettek. Botka László polgármester csütörtökön megmutatta újságíróknak a Kis Virágot és a Virágot, amelyek visszakerültek a városhoz. Nemsokára pályázaton keresnek üzemeltetőt.

A Délmagyar.hu-n közzétett fotókkal kapcsolatban a cukrászda több volt dolgozója is elmondta észrevételeit a lapnak. Egyikük úgy látja: a képek alapján nyoma veszett a herendi kávéfőző gépnek, és nemcsak a Kis Virágból, hanem a Virágból is elvitték a márványt. A Zöld Szalonban lévő kaszinóban volt egy 600 ezer forintos pult, amely egy széfet rejtett – mondta egy férfi, aki többet nem akart elárulni.

A 2010-ben bezárt cukrászda utolsó munkanapjáról a dolgozók azt mondták: biztonsági őrök kísérték ki őket az épületből, még az öltözőben hagyott személyes tárgyaikat sem vihették ki.

A hvg.hu tavaly decemberben írt a Virágról, és a herendi porcelán borítású kávéfőző gépről. A század eleji szerkezet dísze volt a Virágnak. A cukrászdát 1999-ig üzemeltető Szervánszky család restauráltatta, majd amikor távoztak Szegedről, magukkal vitték a kávéfőzőt. Szervánszky Judit lapunknak azt mondta: az önkormányzat behajtói vitték el tőlük a csodás masinát. 

György Attila elmondása szerint a gép az övé, mert ő hozta el Soltvadkertről, és ki is fizette a vételárat, de nem tudja, merre lehet. A volt tulajdonos azt sem tudta megmondani, hogy Szegeden, a cukrászdában van-e a gép. György Sándor budapesti, Gyorskocsi utcai irodájában volt egy szép porcelán kávéfőző gép, de a fia, György Attila nem járult hozzá a fotó készítéséhez – írtuk korábban.

A Délmagyar.hu saját informátorára hivatkozva arról is ír, hogy a budapesti WestEndben tavaly megnyitott, majd hamarosan be is zárt Várkert cukrászda a Virág 1922-ben megrajzolt logóját használta. Az egybeesés talán nem véletlen. A pesti cukrászdát üzemeltető Vízkút Kft. nem György Sándor tulajdona, de az ő budapesti lakcímére címre jegyezték be. A céget fiával, György Attilával együtt vezette 2009-től 2010 év végéig. A Vízkút Kft. ellen 2009-es megalakulása óta összesen 17 végrehajtás indult, a legutóbbi március 19-én – olvasható a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Megváltozik a Google kereső kinézete

Megváltozik a Google kereső kinézete

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből

Egy hiba miatt telefonszámokat lehetett kiszipkázni a TikTok rendszeréből