szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az északi szél erőteljes csökkenésével visszahúzódott a Balaton a medrébe, péntek délután már csak Fonyódon volt szükség szivattyúzásra - tájékoztatta Bázelné Mihályka Szabina, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.

Csütörtökön még 790 ingatlant kellett védeni a víztől a Balaton partján, hat településen folyt védekezés, és közel tízezer homokzsákot építettek be az ideiglenes védművekbe. 

Az északi szél péntekre veszített erősségéből. Ott, ahol nyúlgátakat emeltek az ingatlanok védelmére, már megnyithatták a gátakat. Csak Fonyódon kell továbbra is védekezni, itt két utcában is szivattyúkkal vezetik vissza a vizet a Balatonba a mélyebben fekvő területekről.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!