szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A börcsi nő az árnyékszékbe dobta és hagyta megfulladni újszülöttjét. Tettében személyiségzavara és a szülés utáni sokk is szerepet játszhatott. Első fokon elítélték.

Első fokon, nem jogerősen 12 éves fegyházbüntetéssel sújtotta hétfőn a Győri Törvényszék azt a nőt, aki tavaly udvari árnyékszékben szülte meg és hagyta megfulladni gyermekét a megyeszékhelyhez közeli Börcsön.

A büntetés kiszabásakor figyelembe vették az asszony személyiségzavarát, valamint azt, hogy tettét a szülés utáni sokk hatása alatt követte el.

A tárgyaláson elhangzott: a nő korábban többször esett teherbe, de csak egy gyermeke született, őt örökbe adta. 2012 decemberében említést tett ugyan a környezetének arról, hogy talán gyermeket vár, de terhességét eltitkolta, hasát bő ruhákkal takarta, gyermekholmikat nem vásárolt, terhesgondozáson nem vett részt. A bíróság indokolása szerint a vádlott tudott a terhességéről. 

Az első fokú döntés értelmében a nő a jogerős ítéletig előzetes letartóztatásban marad. A vádlott felmentésért és enyhítésért fellebbez, az ügyész három nap gondolkodási időt kért az ítélet kihirdetése után.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!