szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy politikus akkor követi el a legnagyobb hibát, hogyha fut a kamerák elől - véli Török Gábor politikai elemző, akit Kovács Béláról kérdezték.

Kommunikációs szempontból a legrosszabb döntést hozta a jobbikos Kovács Béla azzal, hogy elmenekült az újságírók kérdései elől - mondta Török Gábor politikai elemző az InfoRádió Aréna című műsorában.

©

"Politikus szerintem két hibát követhet el, az egyik az, hogyha rosszul beszél, ennél nagyobb hiba, ha nem beszél, a legnagyobb hiba pedig az, hogyha fut a kamerák elől. A futás az bizonyos értelemben a beismerésnek a jele azt gondolom, tehát a választók, vagy a tévénézők ezt így fogják értékelni. Tehát ez a performansz sokat rontott a Jobbik teljesítményén, vagy a Jobbiknak a helyzetén az ügyben" - tette hozzá. Azonban az ügy Török Gábor szerint még így sem ronthatja jelentősen a Jobbik európai parlamenti választási szereplését, hosszútávon lehetnek komoly következményei.

"Ha most kellene előre jelezni, akkor azt gondolom, hogy a május 25-ödikei választást érdemben nem fogja még befolyásolni, hiszen nagyon rövid az idő, hogy ezek az információk eljussanak a választókhoz, ráadásul, miután nincsenek igazán tények, egy vád van, amely Kovács képviselő úrra vonatkozik, ezért nehezen hiszem, hogy ez most azonnali, nagyon komoly hatást válthat ki" - mondta Török Gábor, aki szerint Kovács Béla ügyét nem lehet Simon Gáboréhoz, az MSZP egykori elnökhelyettesének esetéhez hasonlítani, mert ott a híradások alapján világos és egyszerű volt a vád.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!