szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szerb internetes oldalak vezető hírben számoltak be annak a 66 éves szerb férfinek az esetéről, aki a magyar határon szívrohamot kapott és meghalt, miután nem hívtak hozzá mentőt. A bácsinak mindene elúszott az árvízben, Bécsbe szeretett volna menni a fiához. Azért kapták le a buszról, mert nem volt nála elég pénz.

A magyar rendőrök lelkén száradhat egy 66 éves szerb férfi halála, akinek az árvíz miatt kellett elmenekülnie otthonából – írják a szerb lapok. A bácsi Bécsbe indult a fiához, de a magyar határon feltartóztatták, mert nem volt nála elég készpénz, hogy beléphessen az EU területére – ismerteti a szerb cikkek tartalmát a Serbia Insajd blog.

A történet a legtöbb szerb internetes oldalon vezető hír volt. A kommentek többsége szerint a magyar határ arról híres, hogy kenőpénzt kell fizetni, és hogy rendkívül modortalanok a határőrök.

Az idős férfinek elúszott mindene az árvízben, majd a magyar határon leszállították a buszról. Elhelyezték egy elkülönített helyiségben, ahonnan nem látta, hogy továbbment-e nélküle a busz. Három órát töltött ott, majd szívrohamot kapott és meghalt, miután a magyar határrendőrök nem hívtak hozzá mentőt.

Miután leszállították a buszról, még felhívta a fiát. A fiú megpróbált a magyar rendőrökkel szót érteni, de nem sok sikerrel. Másfél órával később már szóba álltak a feltartóztatott férfi rokonával, azt mondták, az apja nagyon rosszul van. A fiú a telefonon kérte őket, hogy hívjanak hozzá mentőt, mert szívbeteg, és éppen most vesztette el mindenét. Hiába.

Végül a szerb nagykövetségen keresztül tudott mentőt intézni az apjának, de a kiérkező orvos már csak a halál beálltát tudta megállapítani. A fiú három óra múlva érkezett meg a határra, ahol a külön helyiségben apja meztelen, takaróval letakart holttestére bukkant. Az ott lévő rendőr elmondása szerint a szerb férfi elutasította, hogy mentőt hívjanak hozzá.

Az elhalálozott szerb férfi fia arra készül, hogy mindenkit beperel, aki felelős lehet apja halálért.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!