szerző:
MTI

A Fidesz minden magyar politikustól azt kéri, hogy mindig Magyarország érdekeit képviselje, külföldön is, ha pedig valaki nem így tesz, az elfogadhatatlan – mondta Rogán Antal, a kormánypárt frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón.

Rogán Antalt pénteki sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban kérdezték, hogy az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon is részt vesz a hétvégén a Dániába összehívott Bilderberg-találkozón.

Rogán Antal hangsúlyozta: a Fidesz azt kéri minden magyar politikustól, hogy az országon kívül Magyarország érdekeit egyetemlegesen képviseljék, politikai megosztottság nélkül. Ha valaki nem ezt teszi, hanem mások érdekeit képviseli, az elfogadhatatlan, azt a Fidesz a leghatározottabban elutasítja – közölte.

A sajtótájékoztatón részt vevő Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke a Bilderberg-csoportról úgy fogalmazott: ha egy szervezet azt állítja magáról, hogy a világ legbefolyásosabb pozíciót betöltő embereit gyűjti össze egy konferenciára, és ebben a kiválasztási rendszerben Magyarországról Bajnai Gordon jut az eszébe, akkor "ez egy sóhivatal vagy egy gittegylet". 

A Bilderberg-csoport egy befolyásos emberekből – politikusokból, pénzügyi szakemberekből, bankárokból – álló zárt körű társaság, amelynek összejöveteleiről soha nem közölnek részleteket.

A Fidesz pénteki tájékoztatóján szóba került, hogy Mesterházy Attila lemondott az MSZP elnöki és frakcióvezetői posztjáról is. Kósa Lajos ezzel kapcsolatban úgy értékelt: két katasztrofális választási vereség után felettébb természetesnek tűnik, hogy a politikus lemondott, "ha úgy tetszik, Mesterházy Attila politikusi erényekről tett tanúbizonyságot".

Rogán Antal ezt azzal egészítette ki, hogy szerinte a két volt miniszterelnök, Bajnai Gordon és Gyurcsány Ferenc is levonhatná a tanulságot, mert az április 6-i országgyűlési választáson az ő személyükről is egyértelmű döntést hoztak a választók. Az MSZP új elnökének választásáról szólva azt mondta, "érdeklődve várjuk, hogy az állandósuló castingokról mikor fog hosszabb videoanyagokat is közölni a baloldal".

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Fogyatkozó csepeliek: Bangóné kicsit elszámolta magát

Fogyatkozó csepeliek: Bangóné kicsit elszámolta magát

Nagyot csökkent a budapesti  bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

Nagyot csökkent a budapesti bűncselekmények száma - kivéve a drogosokat

Szlovákia–Magyarország - ÉLŐ

Szlovákia–Magyarország - ÉLŐ

Betiltják a katonai jellegű fegyvereket Új-Zélandon a terrortámadás után

Betiltják a katonai jellegű fegyvereket Új-Zélandon a terrortámadás után

Eurovegasi kaszinóálmok után üvegházakra és paradicsomföldre vált Bezenye

Eurovegasi kaszinóálmok után üvegházakra és paradicsomföldre vált Bezenye

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek

Zsolnay-ügy: Fel vannak háborodva az átvert és pervesztes pécsiek