szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kirúgták az Origo főszerkesztőjét, Sáling Gergőt – értesült a 444.hu. A lap szerint már jó ideje komoly nyomás volt Sálingon, a biztosítékot a Lázár János 2 milliós utazási számlájáról szóló cikkek verték ki.

Váratlanul felmondtak Sáling Gergőnek, az Origo főszerkesztőjének – írta a 444.hu. Sáling kedden reggel tervezi bejelenteni a hírt az általa vezetett szerkesztőségben, de a Facebookon már órák óta jár körbe az információ. A főszerkesztő egyelőre nem kommentálta a hírt.

A portál információi szerint nem Sáling teljesítményével volt gond, hanem a kormányzatot érintő cikkek miatt távolítják el. Nem tetszett például, hogy a választások idején az Origo (más lapokkal együtt) szolidaritást vállalt a 444, a Cink, a Hír 24 és a Magyar Narancs portálokkal, miután ezeket a lapokat nem engedték be a Fidesz választási rendezvényére. a biztosítékot azonban a Lázár János kétmilliós hotelszámlájáról szóló cikkek ütötték ki.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

A DK a szigorításokról: Zárják be a kaszinókat és a templomokat

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor

Napokig képes ellátni a házat árammal egy újfajta akkumulátor

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje

Óriási magyar siker a Berlinalén: nyert Enyedi Ildikó új projektje