szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Sem politikai ok, sem másféle nyomásgyakorlás nem húzódik meg Sáling Gergő origós főszerkesztő kirúgása mögött – közölte az Origo Zrt.

A médiában megjelent "találgatásokra" reagálva az Origo Zrt. közleményt adott ki kedden, amelyben "a leghatározottabban cáfolja", hogy főszerkesztőváltás mögött bármilyen politikai ok vagy nyomásgyakorlás húzódna meg.

Megismételték korábbi közlésüket, miszerint a cég "integrált tartalom-előállítási stratégiájának megvalósítása áll" Sáling Gergő elmozdításának hátterében. A vállalathoz tartozó, eddig elkülönülten működő, különböző tartalmi egységek tartalomirányítási szervezeteit, szerkesztőségeit egységes irányítás alá helyezik – magyarázták. "Az átszervezés célja a hatékonyabb és szinergiákat jobban érvényesítő szervezet kialakítása" – tartották fontosnak még megjegyezni.

E stratégia érvényesítése érdekében kerül az Origo szerkesztőségének élére Pálmai L. Ákos, aki egyben az Origo Zrt. TV és webvideo üzletágának vezetője – írták.

Pálmai L. Ákos, új főszerkesztő
©

Mint arról beszámoltunk, Sáling Gergő elmozdítják az Origo szerkesztőségének éléről. A hír a szerkesztőség legtöbb tagját hidegzuhanyként érte, ráadásul a hírekből és nem a főnökeiktől értesültek a szervezet lefejezéséről. A döntést kedd reggel jelentette be hivatalosan a stábnak Vaszily Miklós vezérigazgató. Információnk szerint a bejelentést feszült hangulatú, sírástól sem mentes megbeszélés követte.

A 444.hu úgy értesült, hogy politikai indokok állnak Sáling kirúgása mögött: már az is kiverte a biztosítékot, amikor az Origo szolidarítást vállalt az országgyűlési választás éjszakáján a Fidesz központjából kitiltott újságírókkal és bojkottálta a fideszes helyszínt. A Lázár János ellen megnyert pert követő cikksorozat a Miniszterelnökséget vezető államtitkár külföldi útjairól csak tetézte ezt. Úgy tudjuk, Sálinggal hétfőn még hosszú távú tervekről egyeztetett a vezetőség.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Operatív törzs: Az adatok alapján még nem kell teljesen lezárni az iskolákat

Operatív törzs: Az adatok alapján még nem kell teljesen lezárni az iskolákat

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Ilyet még nem láttunk: sárga színű pingvint kapott lencsevégre egy belga fotós

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt

Müller: Kimutatták Magyarországon a dél-afrikai vírusmutációt