szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Origo főszerkesztőjének eltávolítása üzenet a független nyilvánosságnak – írta közleményében a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ). Állásfoglalásukban a reklámadó bevezetésének terve ellen is tiltakoznak.

A MÚOSZ elnöksége megdöbbenéssel értesült arról a szerkesztőségi forrásokból megerősített hírről, hogy az Origo főszerkesztőjének azért kell távoznia posztjáról, mert vezetésével Magyarország egyik meghatározó internetes lapja nem engedett a kiadóján keresztül ránehezedő politikai nyomásnak – olvasható a szövetség állásfoglalásában.

"A hatalom, amely a közvetlen befolyása alá nem tartozó médiát megfélemlíteni, elhallgattatni igyekszik, demokráciában elfogadhatatlan. Sáling Gergő eltávolítása üzenet a független nyilvánosságnak. A döntés ellen ezúton is tiltakozunk" – írták.

A MÜOSZ elnöksége a súlyos finanszírozási válsággal küzdő, társadalmi hivatását betölteni egyre kevésbé képes magyar sajtó elleni támadásként értékeli a reklámadó bevezetésére irányuló kormányzati törekvést. A sajtószabadságot és újságírói munkahelyeket fenyegető – párbeszéd és egyeztetés nélkül benyújtott – törvényjavaslatot a MÚOSZ elutasítja.


 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megdőlt az országos melegrekord

Megdőlt az országos melegrekord

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

Most magyarul is megnézheti a kortárs japán filmművészet legjavát

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában

A műtőből jelentkezett be Zoomon egy tárgyalásra egy orvos Kaliforniában