szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közzétették az Origo június 3-i értekezletének hangfelvételét - itt jelentették be a szerkesztőségnek, hogy Sáling Gergő főszerkesztő közös megegyezéssel távozik.

"Az, ami a több mint tíz éves ittléted alatt hozzáraktál a céghez, az nagyon nagy, és ez elismerésre méltó" - mondta Sáling Gergőnek az Átlátszó.hu által közzétett hangfelvétel szerint Vaszily Miklós, az Origo Zrt. vezetője.

"Nem nagyon tudom, mit mondjak, kicsit úgy érzem magam, mint az ilyen orosz közlekedési kamerázásnál, amikor rádudálsz valakire, a piros lámpánál kinyitják az ajtót és berúgnak az ablakon, úgyhogy kicsit még szédelgek" - válaszolt a volt főszerkesztő.

Az értekezleten bemutatkozott Pálmai L. Ákos, az új főszerkesztő is, aki azt mondta, számít a kollégák munkájára a jövőben is. De a szerkesztőség tagjai inkább Vaszilytól szerettek volna magyarázatot kapni arra, miért távozik Sáling.

"Nekem Gergő volt eddig a legjobb főszerkesztőm" - mondta az egyik rovatvezető, aki szintén Vaszilytól várt magyarázatot. "Mi történt?" - kérdezte."Szerintem Gergőt nem érte váratlanul" - válaszolta Vaszily, mire Sáling közbeszólt, "megerősíthetem". Vaszily nem válaszolt arra a kérdésre, miért épp most távozik a főszerkesztő, illetve azt mondta, "ez egy folyamat vége volt, nem pedig egy pillanat".

"Leegyszerűsíteni erre a szerdai cikkre ezt a történetet kizárólagosan butaság" - tette hozzá az Origo vezetője, feltehetően a Lázár János utazási költségeiről szóló írásra utalva.

Tüntettek is az Origónál történtek miatt
©

A többször nevetésbe, vagy éppen tapsba forduló értekezleten Vaszily azt mondta az újságíróknak, hogy a döntés közös megegyezéssel született, semmilyen politikai nyomás nem játszott közre benne, és nincsen köze a portál Lázár Jánosról közölt cikkeihez - írta az Átlátszó.hu. “Nem kell olyanokat beleképzelni ebbe a sztoriba, ami nincs” - mondta a beszámoló szerint az értekezlet végén Vaszily.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Az osztrák kormány és a szerencsejáték-óriáscég közös botrányától hangos Ausztria

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

Felsővezeték szakadása miatt sokat késnek a vonatok a Budapest–Cegléd vonalon

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt

A betegellátás zajlik, de vannak problémák az orvoshiány miatt