szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Korábban 14 évre ítélték emberölésért azt a fiatal férfit, akit a napokban egy hétéves kisfiú próbált leszerelni a Kiscelli utcában, miután a bűnöző letépte az aranyláncot nagyanyja nyakából.

Emberölés miatt 14 évre ítélték korábban azt a rablót, aki a napokban egy nagymama nyakából tépte le a láncot a III. kerületi Kiscelli utcánál, miközben éppen egy zebrán keltek át. Vesztére, mert a nő 7 éves unokája, Viktor utánaszaladt, és a lábába csimpaszkodva próbálta megakadályozni, hogy a férfi elmeneküljön – írta a szerdai Blikk. A kisfiúnak egy kis folton a lábfeje is megsérült az akció közben.

A rabló egy ideig a földön vonszolta a kisfiút, majd sikerült leráznia, mire a nagymama és az unoka is kiabálni kezdett, hogy valaki fogja meg. 

A menekülő P. Sándor elé végül két taxis ugrott, a földre teperték és lefogták, de a férfi megint kitépte magát, amikor meglátta a közeledő rendőrautót. A rendőrök végül az utca túloldalán kapták el és bilincselték meg. Az aranylánc meglett, igaz, több darabban.

 "Nem törődtem semmivel, csak segíteni akartam a nagyinak" – mondta a lapnak Viktor, aki ősszel megy első osztályba. Azt mondta, megfogta a bokáját, és szorította, ahogy csak bírta.

A kisfiú másnap találkozott azzal a rendőrrel, aki elfogta a rablót. A rendőr megdicsérte a bátorságáért, de azt mondta neki, legközelebb ne próbáljon leszerelni egy rablót, mert ki tudja, hogy reagál egy bűnöző egy ilyen helyzetben.

A Blikk megszólaltatott egy kriminálpszichológust, aki szerint életkori sajátosság, hogy egy hétéves kisfiúnak nincs veszélyérzete, csak kalandnak fogja fel a kockázatos akciót. Azt is mondta, látszik, hogy a szülők nem tiltva nevelik a fiukat, aki ezért egészséges önbizalommal van megáldva.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!