szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Július elsején, vagyis a Semmelweis-napon zárva lesz itthon a gyógyszertárak nagy része. Aznap csak az ügyeletes patikákban lehet gyógyszerhez jutni, illetve azokban, amelyekben vállalták a nyitva tartást rendkívüli munka keretében.

A Semmelweis nap a magyar egészségügy ünnepe. Semmelweis Ignác, az anyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán, ennek emlékére lett ez a nap a magyar egészségügy napja, ami 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagvállalataihoz tartozó patikák is zárva lesznek majd jövő kedden. Csak ügyeletes gyógyszertárakban és azokban a patikákban fogadják a betegeket, amelyek rendkívüli munkavégzés keretében vállalták a nyitva tartást – ilyenek például a bevásárlóközpontokban található gyógyszertárak.

Ha valaki kedden tervezte megvásárolni gyógyszerét, érdemes még ezen a héten vagy legkésőbb hétfőn gondoskodnia annak kiváltásáról. Szerdától ismét a megszokott nyitva tartással várják a betegeket a gyógyszertárak.

Július 1-jén van a Köztisztviselők Napja is, így szintén zárva lesznek a köztisztviselőket foglalkoztató intézmények, mint például a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!