szerző:
MTI

Jakab Péter indul a Jobbik színeiben az őszi helyhatósági választáson Miskolc polgármesteri posztjáért, győzelemre készül.

Vona Gábor pártelnök Jakab Péter jelenlegi önkormányzati képviselőt kérte fel a Jobbik miskolci polgármesterjelöltjének, a politikust a párt helyi alapszervezete ellenszavazat nélkül támogatta a szombaton megtartott polgármester-jelölő taggyűlésen - mondta a Jobbik miskolci elnöke.

A polgármesterjelölt a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: mára Miskolcon a Jobbik lett a legerősebb ellenzéki erő, a Fidesz váltópártja, és ez a miskolci jobbikosok összehangolt csapatmunkájának sikere.

A párt az őszi önkormányzati választás megnyerésére törekszik Miskolcon, "a Jobbik készen áll a városvezetésre, a rend, a megélhetés és az elszámoltatás programjának megvalósítására" - tette hozzá.

Kétféle embert különböztetnek meg, "az építőt és a rombolót", előbbit támogatni, utóbbit üldözni fogják, egyúttal véget vetnek annak, hogy a városban etnikai alapon osztogatnak érdemtelenül milliókat - mondta.

Ezzel arra utalt, hogy a Miskolcot jelenleg vezető Fidesz-KDNP többségű közgyűlés májusban arról döntött, hogy a nyomortelepeken, önkormányzati lakásokban élők 1,5-2 millió forintot kapnak, ha elhagyják otthonukat, és a város közigazgatási határán kívül vásárolnak magasabb komfortfokozatú ingatlant.

Jakab Péter kijelentette: a származás se előnyt, se hátrányt nem fog jelenteni a Jobbik vezette Miskolcon, megjegyezve: "erre ő maga a garancia, akinek zsidó felmenői is vannak".

Jakab Péter 33 éves háromgyermekes családapa, történelemtanár. A Jobbiknak 2010-től tagja, azóta a párt miskolci alelnöke, önkormányzati képviselője, a jogi és közbiztonsági bizottság tagja, 2012-től a Jobbik Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!