szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt-PM szerint azért hagynak üresen egy értékes foghíjtelket az V. kerületben, hogy a szomszédos ház luxuslakásának kivételezett lakói – köztük Habony Árpád tanácsadó és Rogán Antal utódjelöltje – behajthassanak a teremgarázsba. Juhász Péter szerint "Rogán az új Hunvald". Az önkormányzat úgy reagált, a Habony lakásában esett tűzkárért nem az adófizetők, hanem a biztosító fizetett, Juhász Péter pedig hazudik. Mint írták, a Szerb utcai épület teremgarázsát bejárat nélkül építették, ezen kellett valahogy segíteni.

Azért tart üresen egy 100 millió forint értékű foghíjtelket a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat, hogy Habony Árpád, a miniszterelnök tanácsadója be tudjon hajtani Szerb utcai luxuslakásának teremgarázsába – állítja Juhász Péter, az Együtt-PM társelnöke. Habony egyébként is önkormányzati luxusingatlanban él a Szerb utca 9.-ben, úgy látszik, e mellé teremagarázs is jár – írja hétfői közleményében Juhász pártja.

Ugyanebben az épületben él Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi alpolgármester is, aki a piaci ár töredékéért, 60 millió helyett 20 millió forintért, 25 éves kamatmentes részletre vette ingatlanát. Mindezt az után 3 héttel, hogy az önkormányzat ezt egy rendelettel lehetővé tette – állítja az Együtt-PM politikusa. Szentgyörgyvölgyi egyébként hivatalosan is Rogán Antal polgármester utódjelöltje a kerületben.

A foghíjtelek és a Szerb utca 9.
©

Az nem tisztázott, hogy Habony Árpád, a Fidesz háttérembere hogyan jutott az ingatlanhoz. A Habony Árpád által használt lakást az elmúlt években 50 millió forint értékben az önkormányzat föl is újíttatta, miután az ingatlanban a beépített szauna kigyulladt – olvasható az Együtt-PM közleményében. Az ellenzéki párt már korábban kifogásolta, hogy több Orbán Viktorhoz, Rogán Antalhoz és a helyi Fideszhez közel álló személy, illetve önkormányzati alkalmazott lakik igen értékes önkormányzati bérlakásban az említett épületben.

Az Együtt társelnöke szerint a kerületet jelentős kár éri amiatt, hogy az egyik bizottság úgy döntött, üresen tartja a 100 millió forintos foghíjtelket. Az sem tisztázott, hogy a Szerb utca 9. lakói fizetnek-e azért, hogy egy beruházással lehetővé teszik nekik a behajtást. Az Együtt azokra a kérdésekre is választ vár, hogy mennyibe került a beruházás tervezése, mennyi lesz a garázsbejáró, fel kell-e ehhez bontani a méregdrágán felújított utcaburkolatot.

Juhász Péter szerint továbbra sem tudni, milyen jogcímen lakik Habony Árpád az említett önkormányzati tulajdonú ingatlanban; volt-e engedély Habony Árpád szaunájára, ami miatt a tűz keletkezett; bevett gyakorlat-e, hogy a Rogán Antal által vezetett önkormányzat szaunatűz-károsultakat kártalanít az adófizetők pénzéből.

Az Együtt-PM szerint egyre több jel és tényadat utal arra, hogy a kerület vezetése mindannyiunk pénzével, vagyonával visszaél. „Ha az ügyészség annak idején – helyesen – vizsgálatot tudott indítani a VII. kerületben Hunvald György és társai ellen, akkor a felmerült tények és visszaélésgyanús ügyek alapján ugyanezt tegye meg az V. kerületben Rogán Antallal és társaival szemben is” – tette hozzá Juhász Péter, aki szerint "Rogán az új Hunvald".

Önkormányzat: Juhász hazudik

A Steiner Pál vezette önkormányzat 2005-ben úgy terveztette meg a cikkükben szereplő épület felújítását, hogy abban épített egy garázst bejárat nélkül, ami azóta is használhatatlan. Ezen az állapoton 2006-ban, a felújítás befejezésekor már nem lehetett változtatni. Ezen okok miatt Juhász Péternek saját politikai szövetségesét, Steiner Pált kell bírálnia – írta reakciójában az V. kerületi önkormányzat.

Az épületben keletkezett tűzkár helyrehozatalát nem az önkormányzat, hanem a biztosító fedezte, a tűzkárra is kiterjedő biztosítási kár kedvezményezettje tulajdonosként az önkormányzat volt.

Juhász többi állítása hazugság, Szentgyörgyvölgyi Péter a jogszabályokban biztosított minimális kedvezményt kapta lakásának megvásárlásakor, ugyanannyit, amennyi a kerületben bármely bérlőnek jár. A kerületben 1992 óta 2500-an vehették meg a bérlakásukat, többségük jóval nagyobb kedvezménnyel. A kerület baloldali képviselői lakásuk megvásárlásakor ennél nagyobb kedvezményt kaptak, a korábbi jogszabályoknak megfelelően. Juhász miért nem őket jelenti fel? – írták.

Az Együtt-PM társelnökét az önkormányzat már az első sajtótájékoztatón elhangzott hazugságai miatt rágalmazásért feljelentette. Juhász Pétert kétszer ítélte el magyar bíróság jogerősen droggal való visszaélés miatt, meggyőződésünk szerint ilyen embernek nem lenne helye a magyar közéletben – zárta reakcióját a Belváros.

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!

Ránk számíthatsz – mi is számítunk Rád!

Hozzátok, az olvasóinkhoz fordulunk, azt kérve, hogy tartsatok ki mellettünk, maradjatok velünk. Ti, ha tehetitek, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt.

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is, minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk NEKTEK!
Három hónap absztinencia után elszabadult a tömeg London bulinegyedében

Három hónap absztinencia után elszabadult a tömeg London bulinegyedében

Majdnem 600 mintát vizsgáltak: a férfiak vérplazmájában több lehet a koronavírus-antitest

Majdnem 600 mintát vizsgáltak: a férfiak vérplazmájában több lehet a koronavírus-antitest

50 év után leállíthatja a Boeing a 747-es, Jumbo Jet repülőgépek gyártását

50 év után leállíthatja a Boeing a 747-es, Jumbo Jet repülőgépek gyártását