szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Lakatlanul áll a kuruc.infós Varga Béla kaliforniai háza, amely júniusban kigyulladt. A zaklatással és halálos fenyegetéssel gyanúsított férfi családjával együtt eltűnt. Feltételezhető, hogy Kanadában bujkál.

A hírek szerint az USA-ból Kanadába szökött Varga Béla, a kuruc.info nevű uszító honlap tulajdonosa és üzemeltetője. Varga kanadai-amerikai kettős állampolgár – írta a Kanadai Magyar Hírlap. A férfi felesége, Pesti Judit és két fiuk is eltűnt.

Az 51 éves férfit zaklatás és halálos fenyegetés miatt keresi a rendőrség. Májusban letartóztatták, de óvadék ellenében szabadlábra engedték. Az utána következő két bírósági tárgyaláson nem jelent meg, ezért a 250 ezer dolláros óvadékot elvesztették, és egy 300 ezer dolláros "bench warrantot", azaz elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Varga Béla
©

Varga háza, amely a kaliforniai Headelsburgben található, még június közepén kigyulladt, és azóta senki nem lakik benne.

Ügyvédje, Nafiz Ahmed nem kommentálta a lap értesüléseit.

Mint arról beszámoltunk, a Cloudfare nevű webhosting cég is idézést kapott a bíróságtól a kuruc.info miatt, és előfordulhat, hogy lekapcsolják a szélsőjobbos uszító híroldalt. Arra is kötelezhetik a szolgáltatót, hogy hozza nyilvánosságra, ki mindenki áll még a kuruc.info büntetőjogilag aggályos tartalmai mögött.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

Négy településen egészségtelen a levegő, Budapesten már a forgalomkorlátozásról beszélnek

Nem jött be az ötlet: fél év után lehúzza a rolót a mobilos Netflix, a Quibi

Nem jött be az ötlet: fél év után lehúzza a rolót a mobilos Netflix, a Quibi

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez