szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Cink szerint ősszel indul több, az Origóval Sáling Gergő távozása után szakító újságíróval, Tóth Sára főszerkesztésével Richard Field amerikai üzletember politikával foglalkozó lapja. A név még nem tisztázott, riportok, elemzések lesznek benne, reklámok nem.

Richard Field

Ősszel indul az Index és az Origo egykori vezető szerkesztője, Tóth Sára főszerkesztésével Richard Field Magyarországon élő amerikai üzletember független, nonprofit politikai hírlapja – írja a Cink.hu. A lapban több régi origós is írni fog: a Cink Zöldi Blanka, Albert Ákos és Prókai Eszter nevét említi meg.

Richard Fieldé a magyar és angol nyelven is futó politikai híroldal, a Budapest Beacon is, amit a Newslanc.com LLC nevű amerikai cég ad ki, valamint a Newslanc.com, ami a pennsylvaniai Lancaster híreit gyűjti össze, de az övé a drogellenes háborút kritizáló drugwarfacts.com is.

Az új lap nevét a Cink szerint Tóth Sára találja majd ki, és ősztől lépnek be a médiapiacra. Field a Cinknek azt mondta: hirdetések nem lesznek benne, és kifejezett céljuk, hogy cikkeiket más médiatermékek átvegyék és terjesszék. A lapot Field és több más amerikai magánszemély finanszírozza, évi 250 ezer dollárt szánnak erre a célra, amit "a magyar demokráciába való befektetésnek tekintenek".

"Nem lesz kis 444, nem lesz kis Index" – mondta Tóth Sára főszerkesztő, aki úgy fogalmazott: "leginkább riportok, elemzések, sok társadalmi nyomor lefestés" lesz a lapban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Ujhelyi: Egy minisztérium sem vállalta a felelősséget az oltási tervért

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában