szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A Magyar Nemzet szerint Tóbiás József csak papíron lakik Nyíregyházán, valójában Érdről jár be. Évek óta lakik Hagyó Miklós házában, de hivatalosan még nem jelentkezett át.

Annak ellenére vett fel évekig költségtérítést Tóbiás József nyíregyházi állandó lakcímére hivatkozva, hogy közben saját bevallása szerint is Érden lakott – írta szerdai számában a Magyar Nemzet. Ezt maga az érintett is megerősítette a lapnak.

Tóbiás azt nem tudta, mennyi pénzt vett fel ezen a címen az évek során, az Országgyűlés Hivatala pedig lapzártáig nem válaszolt a Nemzet megkeresésére.

©

Az MSZP elnöke családi okokkal magyarázta, hogy még nem jelentkezett át Érdre.

A Magyar Nemzet szerint a Tóbiás család 2003 óta bérlőként, 2009 óta pedig tulajdonosként lakja az érdi házat, amely Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettesé volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!