szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy Németországba tartó gépről szedték le a hatóságok H. Endrét, az Energol egykori igazgatójának, Portik Tamásnak az érdekeltségébe tartózónak vélt Generál Média egyik tulaját és vezetőjét. Ellene az NNI távollétében indított eljárást 2013 tavaszán.

A Népszabadság értesülése szerint kedden az egyik – Szingapúrból Németországba tartó – repülőn, magyar elfogató parancs alapján elfogták H. Endrét, a ’90-es években az olajügyeiről elhíresült Energol Rt. egyik egykori igazgatójának, Portik Tamásnak érdekeltségébe tartozónak vélt Generál Média cégcsoport egyik tulajdonosát és vezetőjét.

Idehaza a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) távolétében költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indított ellene eljárást még 2013 májusában. A nyomozás kezdetén Hódmezővásárhelyen tartott látványos kommandós-akció idején azonban Holman Endre külföldön tartózkodott.

A tavaly májusi akcióban a rendőrség három embert vett őrizetbe, köztük H. Endre testvérét, Jánost. A rendőrség akkor és azóta sem erősítette meg, de nem is cáfoltak, hogy a rajtaütés része a 2012 nyarán több, 14-16 évvel ezelőtti megoldatlan gyilkossággal összefüggésben letartóztatott Portik Tamás elleni nyomozásnak.

A lap szerint már akkor sem volt kizárható, s az óta mind valószínűbbnek tűnik, hogy az ügy egy közönséges csalás, amely egy a Generál Médiának átadott hódmezővásárhelyi iskola felújításával van összefüggésben, amelyért a cég internetes hirdetéssel fizetett. Az iskolát végül nem újították fel, viszont hivatalosan meg nem erősített sajtóértesülések szerint jelzáloggal terhelték meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Frank Zappa világa, avagy üdv a felfoghatatlan zenék birodalmában

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó

Doku360: Jött egy srác, hogy elmenne a Bahamákra. Én meg azt mondtam, jó