szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kétszázmillió forint támogatást kap a Mocsai Lajos vezette Nemzeti Kézilabda Akadémia a kormány döntése nyomán - olvasható a Magyar Közlöny csütörtökön megjelent számában.

A kormány határozata szerint az akadémia a működési és utánpótlás-fejlesztési feladatainak támogatására kaphatja a pénzt a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból. A fel nem használt részre visszatérítési kötelezettsége van - tették hozzá. 

A közlönyben megjelentek szerint a kormány "felhívja az emberi erőforrások miniszterét és a nemzetgazdasági minisztert, hogy az éves központi költségvetések tervezése során gondoskodjon a Nemzeti Kézilabda Akadémia működési és utánpótlás-fejlesztési feladatainak ellátásához 2020-ig szükséges évi 200,0 millió forint támogatás biztosításáról".

A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2012. szeptember 1-jén kezdte meg működését Balatonbogláron, azóta minden évben kap 200 millió forintot. Az utánpótlás-nevelő központ főigazgatója Mocsai Lajos, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

©

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200-ra a szélvédő nélküli utcai McLaren

6,7 másodperc alatt gyorsul 0-ról 200-ra a szélvédő nélküli utcai McLaren

Szalóki Ági gyermeket vár

Szalóki Ági gyermeket vár

Újabb katasztrófa: cunamik is fenyegethetik Alaszkát a klímaváltozás miatt

Újabb katasztrófa: cunamik is fenyegethetik Alaszkát a klímaváltozás miatt