szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megjelent a kormányrendelet, amely rögzíti, hogy szeptember 1-től a Pető András Főiskola veszi át a nagymúltú intézet feladatait. A kormány ettől remél hosszú, biztos jövőt az intézménynek.

Megjelent csütörtökön a Pető Intézet állami fenntartásba vételével kapcsolatos kormányrendelet és -határozat, rögzítve, hogy a leendő Pető András Főiskola szeptember 1-jétől veszi át a feladatokat.

Az Országgyűlés július 4-én döntött a Pető Intézet állami fenntartásba vételéről, valamint egyebek mellett arról is, hogy az intézet köznevelési intézménye gyakorlóiskolai státusba kerül.

Munka a Pető Intézetben
©

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára július elején azzal magyarázta a törvénymódosítást, hogy az hosszú távú, biztos finanszírozást és jogi környezetet biztosít a Pető Intézetnek.

A csütörtöki Magyar Közlönyben közzétett kormányrendelet kimondja: a Nemzetközi Pető András Közhasznú Nonprofit Kft. és a fenntartásában főiskolaként működő Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézetének – a konduktív pedagógia legrégebbi képviselőjének – feladatait a Pető András Főiskola veszi át szeptember 1-jével.

A közlönyben megjelent egy kormányhatározat is, amely azt rögzíti, hogy a kabinet egyetért a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete által fenntartott köznevelési intézmény – az MPANNI Gyakorló Óvodája, Általános Iskolája, Kollégiuma, Előkészítő Szakiskolája és Egységes Konduktív Módszertani Intézete – állami fenntartásba vételével, mégpedig úgy, hogy az átalakuló köznevelési intézmény új szerkezetben a – járóbeteg-szakellátási tevékenységet is ellátó – Pető András Főiskola fenntartásában működjön tovább gyakorlóiskolaként.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

Itt az európai minimálbér-javaslat: tisztességes megélhetést, de nem ugyanannyi pénzből

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben

3 hengeres motorok a megújult Jaguar E-Pace-ben

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben

Több tízezer álláskereső eltűnhetett a süllyesztőben