szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Túl kicsi koporsót választott a temetkezési cég egy magas termetű elhunyt fiatalember ravatalához, ezért kicsavarták a bokáját, hogy beférjen – írja a Blikk hétfői száma.

Szívműtét közben, 18 éves korában halt meg az a 192 centimétere magas fiatalember, akinek az anyja a bíróságon akar eljárni a temetkezési vállalat ellen, mivel szerinte fia testét megbecstelenítették – írja a Blikk.

A nő a napilapnak elmondta, hogy nyitott koporsós ravatalozást kért, és kifejezetten jelezte a temetkezési cégnek, hogy az elhunyt fia magas termetű. Ehhez képest a ravatalon derült ki, hogy a kelleténél kisebb koporsóba fektették a fiút, és hogy beférjen, bokáját kicsavarták. Anyja szerint ráadásul a fiú ruháját hanyagul adták fel, a boncolást követően a fejét nem megfelelően varrták össze, ráadásul nem megfelelően tárolhatták, mert felpüffedt és az oszlás szagát árasztotta.

Az nem derül ki a cikkből, hogy ez mennyibe került neki, csak azt, hogy előlegnek 180 ezer forintot fizetett, majd a temetkezési cég még pluszpénzt kért arra hivatkozva, hogy nagyobb koporsó kell a fiúnak. A nő reklamációja után 43 ezer forint engedményt kínáltak fel a nőnek, és csak részben ismerte el a felelősségét, a boncmester és a halottszállítók hanyagságára fogva a dolgot, azzal védekezve, hogy a SOTE jegyzőkönyve szerint a holttestet megfelelő állapodban adták át. A nő ezt méltánytalannak érzi és nem fogadta el, ezért a bíróságra ment – áll a cikkben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Videó: szinte letolta a Suzuki az Opelt az útról, annyira akart előzni

Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

Egyetlen saját tankönyvét sem buktatta meg az állami hivatal

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba

50 millióval több vakcinát szállít a Pfizer ebben a negyedévben az EU-ba