szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Befejezték a debreceni Nagyerdőben a Békás-tó és környezetének felújítását. Összesen 2,6 milliárd forintból hozták rendbe a tavat, díszburkolatot fektettek le, játszóteret, kondiparkot építettek és felújították a szabadtéri színpadot.

Az Európai Unió és a kormány 2,1 milliárd forintos támogatását az önkormányzat 500 millió forinttal kiegészítette, így olyan parkosítási munkákat is megoldottak, amelyek eredetileg nem szerepeltek a projektben – mondta Kósa Lajos polgármester.

A Békás-tó szélén jóval alacsonyabb a víz, mint beljebb, elsősorban a gyerekek védelme miatt. A parkerdő éjféltől reggel 6 óráig zárva lesz majd, hogy megelőzzék a rongálásokat.

A korábbi ötezerről 7850 négyzetméterre nőtt a Békás-tó vízfelülete, mélysége pedig 1,30 és 2,20 méter között változik. A tavon átvezető stég két oldalán beton-áteresz elemekkel 30-40 centiméteres vízmélységet alakítottak ki. Több lett a zöldfelület és jóval kevesebb az aszfalt.

A tóba vízi, mocsári növényeket telepítettek, és három levegőztetőt is telepítettek, hogy oxigéndúsabb legyen a víz – olvasható a Dehir.hu-n.

A Békás-tótól nem messze, az új Nagyerdei Stadion melletti Csónakázó tó helyén korábban mélygarázst építettek, felette pedig ködszínházat alakítottak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Cuki állatokkal a boldog házasságért

Cuki állatokkal a boldog házasságért

Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Minden eddiginél többe, 6,9 milliárdba került, hogy Mark Zuckerberg biztonságban legyen a járvány első évében

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?

Mit tegyen a szülő, ha azt gyanítja, hogy koronavírusos a gyereke?