szerző:
MTI

A Magyar Nemzet kedden azt írta: vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen, mert a hatóságok hiába próbálták felvenni az alapítvánnyal a kapcsolatot, hogy tisztázzák, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában. Az MTI kiderítette: még nincs bejegyezve a Children Cancer Foundtaion Inc.

Még nincs bejegyezve Floridában a Gyermekrák Alapítvány ötéves amerikai szervezete, a Children Cancer Foundtaion Inc., de az eljárás folyamatban van - közölte az MTI-vel a Floridai Mezőgazdasági és Fogyasztói Szolgáltatási Hivatala (FDACS).

A hírügynökség azt követően érdeklődött a FDACS-nál, hogy a Magyar Nemzet keddi számában közölte: vizsgálatot kezdeményeznek Floridában a Balogh István-féle Gyermekrák Alapítvány amerikai szervezete ellen. A lap szerint ennek hátterében az állhat, hogy a FDACS az elmúlt hónapokban hiába próbálta felvenni az alapítvánnyal a kapcsolatot, hogy tisztázza, pontosan milyen tevékenységet végeznek Floridában. 

A Magyar Nemzet cikkében azt írta, hogy a Children Cancer Foundationt New Yorkban alapították 2009-ben, és 2011-ben Floridában is bejegyezték. Ám ez utóbbi államban ahhoz, hogy gyűjthessen adományokat, a jogszabályok szerint megfelelően kellett volna regisztráltatnia magát az FDACS-nél, és a későbbiekben többek közt rendszeresen tájékoztatnia kellett volna a hivatalt arról, mennyi adományt gyűjtött és azt mire költötte. 

"Ezt a jótékonysági szervezetet nem jegyeztették be Floridában, ahogy azt a törvény megköveteli" - írta e-mailben a Children Cancer Foundationről az MTI megkeresésére Erin Gillespie, a FDACS biztosának sajtótitkára. "Megpróbáltunk kapcsolatba lépni velük, de nem kaptunk választ, ezért az információt elküldtük a nyomozati egységünkhöz. A jótékonysági szervezet kapcsolatban áll a Fogyasztói Szolgáltatási Részlegünkkel és a bejegyeztetésén dolgozik" - tette hozzá. 

"A Children Cancer Foundation, Inc-et semmilyen hatóság, sem írásban sem telefonon nem kereste meg, noha a nap 24 órájában telefonon, email-en elérhető vagyok" - írta az MTI megkeresésére Balogh Klaudia, a Children Cancer Foundation kommunikációs igazgatója. "A Children Cancer Foundation, Inc a jogszabályoknak megfelelően végzi a munkáját. Abban az esetben ha megkeresés érkezett volna, természetesen minden kérdésükre válaszoltam volna" - írta.

Az alapítvány honlapja szerint a Children Cancer Foundation 2012 június óta több rendezvényt, egyebek között sporteseményeket, adománygyűjtést, kirándulást és karácsonyi ajándékosztást szervezett Floridában beteg gyerekek megsegítésére.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Halálos baleset Csongrádnál

Halálos baleset Csongrádnál

Szelfit kért négy srác két rappertől, erre azok szétverték őket

Szelfit kért négy srác két rappertől, erre azok szétverték őket

Ami ötször drágább, az ötször jobb is? Kipróbáltuk a csuklónkkal

Ami ötször drágább, az ötször jobb is? Kipróbáltuk a csuklónkkal

Gond van a gyerekkel? Képzelje magát szállodai recepciósnak

Gond van a gyerekkel? Képzelje magát szállodai recepciósnak

Egymillió ember demonstrált Londonban

Egymillió ember demonstrált Londonban

Tom Hanks belefutott egy születésnapi buliba és énekelt egyet az ünnepeltnek

Tom Hanks belefutott egy születésnapi buliba és énekelt egyet az ünnepeltnek