szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több panasz érkezett a sikertelenül pályázó intézményektől a Nyelvvizsga Egyesülethez a diplomamentő programmal kapcsolatban, ami ennek ellenére rendkívül népszerű, már most két és félszeres a túljelentkezés – írja a szerdai Napi Gazdaság.

Eddig 29 ezren jelentkeztek az ország minden megyéjéből a diplomamentő programra – tudta meg a lap a felsőoktatási intézményekkel kötött megállapodásokat koordináló Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől.

Pákozdi Szabolcs azt mondta: a képző intézetek pályáztatása lezárult, a diákok viszont év végéig kérhetik felvételüket a programba. Az OFA 43 felnőttképzési intézménnyel köt szerződést, és a tervek szerint 13 730 fő képzését támogatja. 

A Nyelvtudásért Egyesület elnöke a lapnak azt mondta: többen is panaszkodtak náluk. A nyelviskolák vezetői jelezték, hogy a pályázati kiírásoknak megfeleltek volna, az OFA mégis egymondatos tájékoztató jellegű levélben közölte, elutasították a pályázatukat. Rozgonyi Zoltán olyan budapesti iskoláról is beszámolt, amely 400 fő oktatásáról írhat alá keretmegállapodást. Úgy véli: irracionális szempontok alapján kötnek szerződést egyik-másik iskolával. 

Azok a diákok és iskolák, amelyek a programban részt vehetnek, mindenképpen jól járnak. Az eduline.hu legfrissebb felmérése szerint a nyelvvizsgadíjak a 30 ezer forintot is elérhetik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Megvannak az ötös lottó nyerőszámai

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben

Kiránduló nővel erőszakoskodott egy 19 éves férfi a budai hegyekben