szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mocsai Lajos pályázik a szeptemberben önálló intézménnyé váló Testnevelési Egyetem rektori posztjára – írja a Népszabadság. A lapnak ezt a magyar férfi kézilabda-válogatott kapitánya erősítette meg, aki 1978 óta tanít a Testnevelési Főiskolán, és docensi fokozata van.

A cikkben emlékeztetnek: a felsőoktatási törvény módosítása tette lehetővé a szakembernek a poszt betöltését azzal, hogy eltörölte azt a korábbi feltételt, amely szerint a rektornak tudományos fokozattal kell rendelkeznie.

A lex Mocsaiként emlegetett előterjesztést július 4-én szavazta meg az Országgyűlés.

Mocsai a lap munkatársának kérdésére cáfolta, hogy a miniszterelnökkel vagy Balog Zoltán miniszterrel egyeztetett volna pályázati szándékáról.

A tudományos fokozat hiányával kapcsolatban pedig megjegyezte, hogy 2002-ben megkapta az Európai Kézilabda-szövetség életműdíját. "A vezetői kvalitásai valakinek nem a PhD-fokozattal dőlnek el" – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt

Emmi: 13 óvoda és egy iskola van zárva a koronavírus miatt

Az EU berendelt még 300 millió oltóanyagot a koronavírus miatt

Az EU berendelt még 300 millió oltóanyagot a koronavírus miatt

Vége a bértámogatási programnak, a kormány elárulta az eredményeket

Vége a bértámogatási programnak, a kormány elárulta az eredményeket