szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ezen a héten kézbesítik a több mint 8 millió választópolgárnak az októberi önkormányzati választásról szóló értesítőt. A Nemzeti Választási Iroda névre szóló küldeményében az önkormányzati választás kitűzéséről, és arról tájékoztatja a címzetteket, hogy benne vannak a névjegyzékben.

Az értesítőket a pénteki, augusztus 15-i névjegyzéki állapotnak megfelelően nyomtatták ki, azok kiküldésével a Magyar Postát bízták meg. Az értesítők postázásának költsége várhatóan félmilliárd forint lesz.

A 8 millió 185 ezer választópolgárnak legkésőbb augusztus 25-éig postázzák az értesítőt a lakcímükre. Ha valaki ezt nem kapja meg, akkor az állandó lakóhelye szerinti helyi választási irodához fordulhat.

Az értesítő a választópolgár személyes adatai közül csak az érintett nevét, születési nevét, születési idejét és a lakcímét tartalmazza. A korábbi évektől eltérően az értesítő nem tartalmazza a választópolgár személyi azonosítóját. Külön értesítőben tájékoztatják a választópolgárt arról, ha már felvetette magát valamelyik nemzetiség névjegyzékébe is.

A választópolgárok az értesítőn szereplő adataikkal ajánlhatnak érvényesen képviselő- és polgármesterjelöltet, valamint listát.

Az értesítő tartalmazza a szavazás helyét, idejét és azt is, hogy a választópolgár melyik településen gyakorolhatja választójogát.

Azoknak, akik még nem nagykorúak, de az októberi önkormányzati választásig betöltik 18. életévüket, ugyancsak augusztus 25-éig kell megkapniuk az értesítőt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyereséges a Tesla, de nem az autói miatt

Nyereséges a Tesla, de nem az autói miatt

Szinte már csak a brit koronavírus-mutáció terjed egy osztrák kisvárosban

Szinte már csak a brit koronavírus-mutáció terjed egy osztrák kisvárosban

Egy éve vezettek be repülési tilalmat Putyin fekete-tengeri palotája felett

Egy éve vezettek be repülési tilalmat Putyin fekete-tengeri palotája felett