szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Együtt azonnali hatállyal leváltotta miskolci egyéni választókerületi elnökét, a párt elnökségének döntésével ellentétes nyilatkozata miatt.

Az Együtt-PM Szövetség korábbi döntésével összhangban a pártszövetség továbbra sem támogatja Pásztor Albert független polgármesterjelöltet Miskolcon, és ebben nem az egyéni választókerületi szervezet dönt – közölte a pártszövetség.

Iván Tamás, az Együtt miskolci választókerületi elnöke ennek ellenére szerdán a Magyar Távirati Irodának ezzel ellentétes nyilatkozatot tett, ezért az Együtt elnöksége úgy határozott, hogy Iván Tamást tisztségéből azonnali hatállyal felmenti, és ellene etikai eljárást kezdeményez.

Iván Tamás az MTI-nek szerdán azt nyilatkozta, hogy az Együtt-PM támogatja Pásztor Albert függetlenként induló, de a "demokratikus pártok" által támogatott polgármesterjelöltet Miskolcon annak annak ellenére, hogy a pártszövetség országos vezetése ezzel ellentétes véleményen van.

Miskolcon nem Iván Tamás az egyetlen, aki Pásztor jelölése miatt távozik pártjából: Fedor Vilmos volt szocialista alpolgármester az MSZP-ből lépett ki egy hete, miután felesége, Rózsa Edit bejelentette, hogy Pásztor Alberttel szemben elindul a polgármesterségért. A szocialista párt közölte, Fedor nem tájékoztatta őket felesége szándékairól, ezért fegyelmi eljárást indítanak ellene, Fedor azonban inkább kilépett a pártból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Megjelent a rendelet, amelyből kiderül, hogyan kapják vissza a iparűzési adót a kisebb települések

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Úgy összevertek egy férfit Újbudán, hogy belehalt

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon

Átlépte a 2 milliót a koronavírus okozta halálesetek száma a világon