szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pásztor Albert független miskolci polgármesterjelölt azt állítja, szakemberek kutakodnak utána, és ismeretlenek a zsarolás határait súroló ajánlatokat tettek neki.

Az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból jött tájékoztatás arról, hogy bizonyos szakemberek politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla, "ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám" – írta nyílt levelében a függetlenként induló, de több baloldali párt által támogatott politikus.

Azt írta, több alkalommal is megkeresték ismeretlenek és a ajánlatokat tettek, hogy milyen feltételekkel, miben tudnának neki segíteni. Szerinte mikor a polgármesterjelöltség mellett döntött, fel volt erre készülve és tájékoztatta a családját, ismerőseit, barátait, hogy mire számíthatnak. "Családom, barátaim, ismerőseim ismernek – nem vagyok zsarolható, nem vagyok kényszeríthető" – közölte Pásztor Albert. 

"Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni" – fogalmazott a független politikus, és politikai ellenfeleitől, ellenlábasaitól, bérenceiktől, magánnyomozóktól, konspirátoroktól azt kérte, ne próbálják zsarolni, ne üzengessenek, hanem "jöjjenek elő a farbával".

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt.

A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan, köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

Miskolcon Pásztor Albert független polgármesterjelölt múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM miskolci szervezete és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta az indulásban. Az Együtt országos elnöksége viszont leváltotta helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja Pásztor Albert indulását.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Olyanok is kaphattak koronavírus elleni oltást, akik még nem jogosultak rá

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Alkatrészhiány sújtja az autóipart, rövidített munkaidőt vezetnek be a legnagyobb német gyárakban

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok

Nem csitul a járvány Spanyolországban, tovább szigorítanak a tartományok