szerző:
MTI

Tarlós István, Csárdi Antal, Staudt Gábor és Falus Ferenc csapatába bekerült Magyar György ügyvéd is, aki függetlenként indul a főpolgármester-választáson. Thürmer Gyula viszont 176 aláírással lemaradt a hivatalos főpolgármester-jelöltségről.

Nyilvántartásba vette Magyar Györgyöt független főpolgármester-jelöltként a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) keddi ülésén.

A Magyar György által leadott 1250 ajánlóíven a szükséges ötezernél több érvényes ajánlást gyűjtött össze.

©

A mostani választáson már nem kell minden leadott ajánlást ellenőrizniük a választási irodáknak, elegendő annyit, ahány után biztonsággal állítható, hogy a jelölt összegyűjtötte a szükséges számú ajánlást.

Az FVB korábban már nyilvántartásba vette Tarlós Istvánt (Fidesz-KDNP), Staudt Gábort (Jobbik), Falus Ferencet (Együtt-PM) és Csárdi Antalt (LMP).

Thürmernek nem sikerült

Hétfő este az FVB még tíz jelölt szavazólapi sorrendjét sorsolta ki, de kedden kiderült, hogy a Thürmer Gyulára adott érvényes ajánlások száma kevesebb volt a jogszabályban meghatározottnál. A testület ezért nem vette főpolgármester-jelöltként nyilvántartásba a politikust. A Fővárosi Választási Iroda (FVI) tájékoztatása szerint 176 érvényes aláíráson múlt Thürmer Gyula indulása, 6312 ajánlásából 4824-et találtak csak érvényesnek.

Ez azt jelenti, hogy a hétfőn kisorsolt lista sorrendje az alábbiak szerint módosul:
    1. Galyas István (független)
    2. Tarlós István (Fidesz-KDNP)
    3. Csárdi Antal (LMP)
    4. Bokros Lajos András (Modern Magyarország Mozgalom Párt)
    5. Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt)
    6. Magyar György (független)
    7. Ács László (Zöldek Pártja)
    8. Falus Ferenc (Együtt-PM)
    9. Staudt Gábor (Jobbik Magyarországért Mozgalom)

Ha a még nem ellenőrzött jelöltek (Galyas István, Bokros Lajos András, Bodnár Zoltán, Ács László) között is lesz, amelyikről kiderül, hogy nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 5 ezer érvényes ajánlást, akkor a lista tovább rövidülhet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!