szerző:
hvg.hu

Azonnali hatállyal felfüggesztette a papi szolgálat alól a Győri Egyházmegyei Hivatala nagybajcsi plébánost, aki a vasárnapi misén jelentette be, hogy lemond a papi hivatásról, mert családot szeretne alapítani. Később az is kiderült, hogy Balogh Tibor a község egyik polgármesterjelöltje. A Kisalföld szerint a plébános azért döntött így, mert felőrölte a magány. Ugyanakkor elmondása szerint új életének egyelőre egyedül vág neki.

A nagybajcsi templomban megdöbbentek vasárnap a hívek, amikor a mise végén a plébános bejelentette, hogy lemond, családot szeretne. A 34 éves Balogh Tibor Nagybajcs mellett Kisbajcs és Vámosszabadi plébániai teendőit is ellátta, emellett focizik a bajcsi labdarúgócsapatban. 2007-ben szentelték pappá – írta a héten a Kisalföld.

Balogh Tibor szerdától már nem plébános, de azt mondta, hogy újra pap lenne, ha hivatást kellene választania, és maradna a plébánián, ha eltörölték volna a cölibátust.

Nem a hitét, nem a jó Istent veszítette el, hanem a magány őrölte fel – magyarázta.

Szerdán délelőtt találkozott a győri megyés püspökkel, előtte, reggel még misét tartott. A püspökség közleménye szerint felszentelt pap nem tölthet be közhatalmat gyakorló helyhatósági tisztségviselői tevékenységet, ezért az egyházi hivatala alól megyés püspöke felmentette, és azonnali hatállyal felfüggesztette a papi szolgálat alól. Délután már nem ő misézett Nagybajcson.

Balogh Tibornak pénteken kell elhagynia a parókiát, a reverendát sem viszi magával. Elmondása szerint a bácsai tsz volt elnöke felajánlotta neki, hogy lakjon nála.

A volt plébános a lapnak azt mondta, hogy döntése végeleges, nulláról kezd mindent, és egyelőre egyedül van. Élete legnagyobb álmát, a szőgyei templom építését már nem tudja befejezni, de azt mondta: bárki lesz az utódja, száz százalékig támogatja majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

Kiütötte ellenfelét, hibátlan a Győr

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik

2019-től máshogy mérjük a kilogrammot, most a másodperc átalakítása következik

Már van, ahol elkezdett havazni

Már van, ahol elkezdett havazni

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Mi a siker titka? Alex Ferguson segít megérteni!

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Cseh László kiakadt a FINA-ra

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott

Kaliforniai tűzvész: már 71 halott