szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Összesen tizenhat nagyberuházást tervez Szeged a jövőben, ezek előkészítését már elkezdték – mondta egy csütörtöki újszegedi fórumon Botka László. Az MSZP-s polgármester fideszes vetélytársára is utalt, méghozzá egy krumplis mondat segítségével.

Az elmúlt évtizedben Szegedet elérte az M5-ös autópálya és megépült az M43-as sztráda is. Egy nagy infrastrukturális beruházás van még hátra, a déli Tisza híd, amelynek előkészítése már megkezdődött. A kérdés az, hogy csak közúti, vagy közúti és vasúti híd épüljön, az utóbbi változat csak akkor valósulhat meg, ha a MÁV is támogatja – mondta a szocialista politikus.

A fejlesztési elképzelések között szerepel egy fedett uszoda építése is az Etelka soron.

Folytatják a városrészi rehabilitációt, a belvárosban tovább szépül a Széchenyi tér, a rakpart elkészülte után pedig a Stefánia és a lakótelepek rekonstrukcióját is folytatják – ígérte.

Botka László a tervezett beruházások közül kiemelte lézerközpont melletti 70 hektáros ipari park létrehozását, hogy a tudományos eredményeket hasznosító cégek megfelelő környezetbe tudjanak beköltözni.     

Emellett a kátyús és megrongálódott járdák és utak rendbetétele is a tervek között van – mondta a politikus. Erre évi 500 millió forintot fordít a város, ha a fideszes többség által kinevezett önkormányzati cégvezetőket leváltják, hiszen évente ennyi többletpénzt szavazott meg nekik a közgyűlés – tette hozzá.

A választási kampányról azt mondta: a cél, hogy közös erővel ezt a várost még szebbé, még élhetőbbé lehessen tenni. " Én terveket hoztam, egy dolgot nem, krumplit" – fogalmazott, arra utalva, hogy Kothencz János fideszes polgármesterjelölt több helyen is krumplit osztott az utóbbi időben.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Videó: #freenavalny feliratot fújt a külügyminisztérium elé Fekete-Győr, Hadházy és Szél

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Elítélték a Munkáspárt 89 és 90 éves aktivistáit, mert aláírást hamisítottak az ajánlóíveken

Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R

Árban is félelmetes 300 ezer euróért egy használt Audi RS7-R