szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már októberben az Országgyűlés elé kerülhet a ketrecharcos gyerekek ügye, mert szigorítani szeretnének a szabályokon.

Mint arról tegnap beszámoltunk: még mindig folynak a véres ketrecharcok, ahol gyerekek verik össze egymást. Simicskó István sportért felelős államtitkár a Blikknek pénteken azt mondta: az Igazságügyi Minisztériummal, a Magyar Olimpiai Bizottsággal, a küzdősportágak vezetőivel és a gyermekvédelmi szervezetek bevonásával már az őszi ülésszakban a parlament elé viszik, hogyan lehet szigorítani a szabályokon.

A lap birtokába jutott egy nyilatkozat, amit azokkal a szülőkkel és gyerekeikkel íratnak alá, akik ketrecharcra viszik a gyerekeket. Eszerint a brutális küzdősportot űző kiskorú gyermek egyes szám első személyben kijelenti: bármilyen módon, akár szándékos, akár gondatlanságból elkövetett sérülést okoz, úgy annak jogi és anyagi felelőssége őt terheli. Tudomásul veszi és elfogadja a védőfelszerelésekre vonatkozó tájékoztatást, és azt, hogy ezek használata nem kötelező. Az eszközök használatának elmulasztásából fakadó sérülésekért ők és a szüleik vállalják a felelősséget. Az erről szóló nyilatkozatot aláíratják a kicsikkel és a szüleikkel is.

A Magyar Olimpiai Bizottság etikai és jogi bizottságának elnöke, Vámos Attila szerint hiába íratták alá a papírokat, ez senkit nem ment fel majd a későbbi felelősségre vonás alól.

Simicskó szerint a ketrecharc szabadidős tevékenység. Ilyen szakszövetség nem működik. Úgy tudja, hogy a KDNP büntetőfeljelentést is tett az ügy kirobbanása után.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Jamie Cullum csak jövőre, de Tom Jones már idén fellép a VeszprémFesten

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát

Alaposan megemelték az 1100+ lóerős csúcs-Tesla árát