szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Népszabadság gyengénlátó olvasója pórul járt a Mária utcai klinika új betegirányító rendszerével, de állítólag van már megoldás.

Gyengénlátóknak használhatatlan a Mária utcai szemészeti klinika betegirányító rendszere – írta a keddi Népszabadság egy olvasó levele alapján.

Az olvasó azt írta, hogy a betegirányítónál már sorszámot sem tudott kérni, mert nem látta az automata kijelzőjét, illetve utóbb a sorszámot csak egy kijelző mutatja, ami a gyengénlátók esetében használhatatlan.

Nagy Zoltán, a klinika igazgatója a lapnak azt mondta, hogy a gép próbaüzemen van, és eddig az olvasón kívül senkinek sem okozott gondot az új rendszer, amelynek beállítása szükséges volt a betegfelvétel körülményeinek javítására. Ennek ellenére megfontolják, hogyan lehet elhárítani a beteg által jelzett problémát.

Elmondta azt is, hogy naponta 400-500 beteg érkezik a klinikára. Megjegyezte azt is, hogy a nem látók általában kísérővel jönnek.

A Semmelweis Egyetem Marketing és Kommunikációs Igazgatóságától szerdán jelezték a hvg.hu-nak, hogy a beteghívó rendszert időközben leállították, és áthelyezik a portára, így később a portások tudnak majd az egyedül érkező gyengénlátóknak segíteni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Mácsai Pál: „A helyet be lehet zárni. A szellemet nem” – Búcsú az Ódrytól

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Pakisztán is megrendeli a Szputnyik V-öt

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken

Fél évszázados melegrekord dőlt meg pénteken