szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fővárosi Ítélőtábla szerdán megváltoztatta a kispesti polgármester kampányolásának ügyében a Fővárosi Választási Bizottság korábban hozott határozatát, ennek értelmében Gajda Péter polgármester nem sértett törvényt.

Hétfőn Dódity Gabriella, a Fidesz-KDNP kispesti polgármesterjelöltje közölte az MTI-vel, hogy Gajda Péter - aki újraindul a XIX. kerületi polgármesteri posztért - rámásoltatta saját választási plakátját a kisiskolásoknak adott tanszercsomagra. Emiatt a Fidesz-KDNP kifogást nyújtott be.

A Fővárosi Választási Bizottság azt állapította meg, hogy Gajda Péter törvényt sértett az önkormányzat által a kerület iskolásaihoz eljuttatott ingyenes füzetcsomaggal, mivel a borítója alkalmas volt a választói akarat befolyásolására, így a polgármester választási kampányát tiltott módon erősíti - írta a kormánypárti polgármesterjelölt közleményében.

A Fővárosi Ítélőtábla honlapján olvasható határozat szerint szeptember 10-én nyújtott be kifogást A. Cs. magánszemély a XIX. kerületi választási bizottsághoz. Ebben előadta, hogy G. P. polgármester - aki az önkormányzati választásokon az MSZP, az Együtt-PM, a DK és a Kispest Jövőjéért Egyesület közös polgármesterjelöltje – a kerületi iskolások számára az önkormányzat által díjmentesen biztosított füzetcsomag borítólapjaként a polgármesterjelölt 2014. évi választási plakátjához nagy mértékben hasonlító kampányanyagot mellékelt.

A helyi választási bizottság ezt a kifogást, annak elkésettsége okán, érdemi vizsgálat nélkül elutasította. Most a Fővárosi Ítélőtábla - az FVB határozatát megváltoztatva - a kerületi választási bizottság határozatát hagyta helyben. A végzés ellen további jogorvoslatnak nincs helye - olvasható a határozatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Kiszivároghatott az SZFE új tanárainak névsora

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Mind az 50 amerikai államban erőszakos zavargásoktól tartanak Biden beiktatása alatt

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár

Sugárterápiába fektet a volt egészségügyi államtitkár