szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Barack Obama Magyarországot érintő kritikájára akart frappánsan reagálni Kósa Lajos Fidesz-alelnök a Klubrádió műsorában, de végül önmagát hozta kissé kellemetlen helyzetbe.

Nem biztos abban, hogy a Magyarországot kritizáló Barack Obama teljesen képben van a hazai folyamatokról és szerinte az Egyesült Államok elnöke nem tudja például, hogy melyik Magyarország harmadik legnagyobb városa mondta Kósa Lajos a Klubrádió műsorában.

A riportert is megkérdezte ezzel kapcsolatban, aki azt mondta, Miskolc lehet ez a város. "Na tessék!" mondta erre Kósa Lajos. Nem javította ki a riportert, így róla is kiderült, nincs képben, hiszen a harmadik legnagyobb magyarországi város Szeged, nem Miskolc.

Az amerikai elnök kedden a Clinton Globális Kezdeményezés nevű szervezet New York-i éves tanácskozásán jelentette be, hogy az Egyesült Államok világszerte innovációs központokat hoz létre a civil társadalmi csoportok támogatására. Barack Obama azt mondta, hogy a civil társadalmakra nehezedő nyomás a demokrácia eszméjének aláaknázását célozza, és a rossz példák között említve Magyarországot.

Kósa erre a rádióműsorban egyébként úgy reagált, hogy a kormány nem a civilek ellen, hanem mellettük lép fel.

Hozzátette, az USA elnöke egy egész ország ellen vezényelt háborút abban a vélelemben, hogy Iraknak tömegpusztító fegyvere van. Bár ez nem Barack Obama volt, Kósa Lajos közölte, ő minden amerikai elnökre gondol akkor, amikor azt mondja, hogy az amerikai elnök a világ nem minden dolgával van képben így elképzelhető, hogy a magyar civil szféráról nincs teljesen képben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

A kormány állja Kanadában egy SMA-s gyermek kezelési költségeit

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa

Trumpék udvariatlanságára nem nagyon volt még példa