szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A felcsúti polgármester és milliárdos nyilvánosságra hozta vagyonnyilatkozatát, amiért már régen perelték. Egy székesfehérvári bíróság egy nappal később megállapította, hogy nem köteles kiadni a vagyonbevallást.

Egy nappal azelőtt hozta nyilvánosságra vagyonnyilatkozatát Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és milliárdos, hogy a 444 elvesztette a bevallás nyilvánosságáért indított pert.

A lap felidézi: tavaly ősszel próbálták először kikérni a gázszerelőből lett üzletember vagyonbevallását, mivel Mészáros főként állami megrendelésekből szedte meg magát az utóbbi években. Jelenleg ő a 88. leggazdagabb magyar, 6,9 milliárd forintos vagyonnal.

Mivel a felcsúti önkormányzat megtagadta a dokumentum kiadását, a Transparency International segítségével a 444 pert indított. Tavasszal a bíróság Mészároséknak adott igazat, nyáron azonban a másodfokú bíróság elrendelte, hogy ismételjék meg az eljárást.

©

Egy nappal a tárgyalás kitűzött napja előtt Mészáros nyilvánosságra hozta a vagyonbevallást, ezek után a 444 azt hitte, a tárgyalás már csak formaság lesz. Ehhez képest elvesztették a pert, a bíróság úgy ítélte meg, hogy Mészáros Lőrinc nem köteles nyilvánosságra hozni – előtte egy nappal publikált – vagyonnyilatkozatát.

A vagyonnyilatkozatról a hvg.hu is megírta Magyar Narancs Online alapján, hogy egy tavaly vásárolt tihanyi villa rétként és gazdasági épületként van feltüntetve benne.

A Székesfehérvári Járásbíróság arra hivatkozott, hogy a lap rossz helyről kérte a dokumentumot, azt nem az érintettől, illetve az érintett önkormányzattól kellett volna kérni, hanem az önkormányzat úgynevezett "Vagyonnyilatkozat-ellenőrzési és Összeférhetetlenségi Bizottságától".

A 444 fellebbez az ügyben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Alkoholt is árult a Központ, de ez nem szabályellenes

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Megkérdezte, miért tartóztatják le a tüntetőt, az orosz rendőr hasbarúgással válaszolt

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk

Gyors otthoni net mindenkinek: olcsó wifi 6 routereket teszteltünk