szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kothencz János, a kormánypártok és a L. É. T. (Lakótelepi Emberek Érdekképviseleti Társulása) szegedi polgármesterjelöltjének támogatottsága csaknem elérte a jelenlegi polgármester Botka Lászlóét - írta csütörtökön a Szegedma.hu hírportál a Leonardo Kft. által végzett legutóbbi közvélemény-kutatás eredményeire hivatkozva.

A múlt héten végzett kutatásban 629 felnőtt korú szegedi állampolgárt kérdeztek meg telefonon a két legesélyesebb polgármesterjelölt, Kothencz János és az MSZP-DK-Együtt-PM közös jelöltje, Botka László támogatásáról.

A kutatás adatai szerint Botka László ismertsége a megkérdezettek körében 92,1 százalék, Kothencz Jánosé pedig 87,4 százalék, a kormánypárti jelölt ismertsége 6,1 százalékkal javult. 

Botka László
©

Arra a kérdésre, hogy "Kire szavazna, ha most vasárnap lenne a polgármester-választás?", a Szegedma.hu írása szerint az összes válaszadó 40,3 százaléka nevezte meg a 2002 óta a várost vezető Botka Lászlót, 38,6 százalék Kothencz Jánost. A bizonytalanok aránya 10,9 százalék, 10,2 százalék pedig nem válaszolt a kérdésre.

A legutóbbi, három ezelőtti felméréshez képest mindkét jelölt növelni tudta támogatottságát, de a korábbi 3 százalékos különbség 1,7 százalékosra csökkent, és a bizonytalanok aránya is mérséklődött. A hírportál szerint úgy tűnik, hogy a bizonytalan szavazók jó része Kothencz János felé fordul.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Kasztner Rezső unokája lett az izraeli Munkapárt elnöknője

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Országok a teljes idegösszeomlás szélén: Európa-szerte tüntetnek a korlátozások miatt

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában

Lukácsi Katalin: Egyház aranykalitkában