szerző:
hvg.hu

Közösségi kertek kialakítására, társasházi udvarok megújítására és települési zöldfelületek rehabilitációjára is lehet pályázni a Mol Zöldövezet Programjában.

Pályázatot hirdet a Mol Zöldövezet Programja budapesti közösségi kertek létesítésére, társasházi udvarok felújítására és települések zöld területeinek megújítására. A pályázat kétfordulós és utófinanszírozású, és kikötés az is, hogy mindhárom esetben közösségi funkciókat kell ellátnia a pályázó kerteknek.

A pályázati felhívás szerint a kiválasztott terület kialakításának tervét a helyi közösség bevonásával kell kidolgozni, majd pedig a munkálatokat és a terület utógondozását is a helyi közösség aktív bevonásával, részvételével kell elvégezni.

Közösségi kert kialakítására pályázni használaton kívüli közterületekkel, intézmények kertjeivel, illetve üres telkekkel is lehet, feltétel azonban, hogy a leendő közösségi kertben minimum 15, egyenként legalább 4 négyzetméteres parcellát kell kialakítani. A pályázatra civil szervezetek és szociális szövetkezetek is pályázhatnak, de támogatást lehet nyerni palántákra, termőföldre, komposztáló ládákra, vagy akár kerti szerszámokra is.

©

A társasházak belső udvarainak zöldítésére civil szervezetek mellett társasházak és lakásszövetkezetek is pályázhatnak, a program ez esetben is támogatja a növények mellett akár a köztéri elemeket, vagy a beton feltörését is.

A közösségi terek esetében szintén civil szervezetek pályázhatnak a zöldfelületek rehabilitációjára, de közpark, iskolapark, fasorok, vagy akár speciális parkok kialakítására vagy megújítására is lehet pályázni.

A pályázat első fordulójának leadási határideje október 20., de további részleteket a program oldalán lehet olvasni!

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!