szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Falus Ferenccel ellentétben Bodnár Zoltán nem lép vissza senki javára a főpolgármester-választáson, bár vasárnap Gyurcsány Ferenc megkereste ez ügyben a Liberálisokat.

Bár Falus Ferenc várhatóan hétfőn bejelenti, hogy visszalép Bokros Lajos javára a főpolgármester-választáson, a Liberálisok jelöltje, Bodnár Zoltán nem tervez ilyesmit – tudtuk meg a Magyar Liberális Párt jelöltjének sajtósától. Ezt Bodnár maga is elmondta hétfőn reggel a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Egészen pontosan úgy fogalmazott, hogy jelenleg is főpolgármester-jelöltnek tekinti magát és az lesz az önkormányzati választás napján is.

Azt mondta, hogy őt személyesen senki nem kérte visszalépésre, de a pártját megkereste vasárnap Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke.

Bodnár egyébként hétfőn délután 13 órára sajtótájékoztatót hívott össze, ez egy órával azt követően lesz, hogy közös sajtótájékoztatót tart Bokros Lajos, Falus Ferenc és Magyar György, ezen Bokros javára lép vissza a másik két jelölt. Magyar György a visszalépését már az ATV reggeli műsorában is bejelentette, Faluséról egyelőre sajtóhírek szólnak.

Fodor Gábor, a Liberálisok vezetője és Bodnár Zoltán
©
Az MSZP-DK-Együtt hármas közös jelöltjének, Falus Ferencnek a visszalépése összefüggésben állhat azzal, hogy egy Nézőpont-közvélemény-kutatás szerint Bokros a legnépszerűbb baloldali jelölt, de információink szerint az is közrejátszhat az egészben, hogy az ellenzékiek féltek attól, hogy Falus szereplése demotiválni fogja a baloldali szavazókat, aminek a fővárosi kerületek jelöltjei látnák a kárát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha meglesz a vakcina, utána jön a neheze: úgy néz ki, minden évben be kell majd adatni

Ha meglesz a vakcina, utána jön a neheze: úgy néz ki, minden évben be kell majd adatni

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt

Több mint egy hónapig fennakadások lesznek a belvárosban a 3-as metró felújítása miatt

Hiába sért uniós jogot a magyar civiltörvény, erre hivatkozva nem kap pénzt egy szervezet

Hiába sért uniós jogot a magyar civiltörvény, erre hivatkozva nem kap pénzt egy szervezet